Veste îngrozitoare! O jucătoare de fotbal din națională și-a pierdut viața la doar 26 de ani

de: Sorin Barbu
07 09. 2023

Fotbalul din Republica Moldova îmbracă haine de doliu. Federația de peste Prut a anunțat decesul jucătoarei Violeta Miţul, fostă componentă a echipei naționale. Sportiva avea doar 26 de ani și și-a pierdut viața în urma unui accident suferit în Islanda. Polițiștii încă investighează acest dosar.

Fotbalul din Republica Moldova este în doliu

Dramă uriașă în sportul din Republica Moldova. Federația de la Chișinău a anunțat decesul Violetei Miţul, miercuri, 6.09.2023, o sportivă de doar 26 ani. Jucătoarea avea contract cu gruparea Ungmennafelagio Einherji din Islanda și a plecat cu colegele de echipă într-o excursie montană. Accidentul a avut loc chiar sub ochii jucătoarelor de la formația islandeză, dar nu există încă mai multe informații legate de acest caz. Poliția încă investighează cum s-a produs acest deces.

„Cu profundă tristețe și durere în suflet, exprimăm sincere condoleanțe și regretul profund față de trecerea în neființă a jucătoarei Naționalei de fotbal, Violeta Mițul. Una dintre cele mai bune jucătoare ale Naționalei feminine a suferit un tragic accident incompatibil cu viața în timpul unei escale la munte, unde era plecată alături de coechipierele de club”, au informat oficialii Federaţiei de la Chişinău, care au făcut un apel oamenilor să sprijine financiar familia sportivei.

Violeta Miţul a avut mai multe experienţe peste hotare. Ultimele sale două aventuri europene s-au înregistrat în Spania, unde a evoluat pentru FF La Solana, echipă aflată în cel de-al treilea eşalon, dar și în Italia, unde a îmbrăcat tricolul celor de la Apulia Atrani, club alături de care a reuşit să promoveze în Serie B. Acest ultimul succes a ajutat-o foarte mult să obțină contractul în Islanda.

Vioteta Mițul a jucat la două echipe din România

Vioteta Mițul a jucat și la două echipe din România: Vassas Femina Odorhei şi ACS Banatul Girls. Oficialii grupării din Banat au transmis un mesaj de condoleanțe.

„E greu să ne găsim cuvintele în aceste momente. Violeta Mitul, fosta noastră jucătoare şi componentă a naţionalei Republicii Moldova, s-a stins din viaţă în Islanda. Violeta a venit la Banat Girls în momentul în care formaţia noastră era în liga secundă, în sezonul 2020-2021 şi a pus umărul la promovarea echipei”, e mesajul publicat de oficialii trupei din Reşiţa.

Violeta Miţul s-a născut pe 3 aprilie 1997. La 18 ani, avea deja în palmares două Cupe ale Moldovei câștigate în componența echipei FC Tiraspol-Alga, iar în anii 2016 și 2017 a fost vicecampioană a Kazahstanului.