14 feb. 2023 | 11:27

Veste importantă pentru acești români. Pot lua 10.000 de lei, când intră banii pe card

Social
Veste importantă pentru acești români. Pot lua 10.000 de lei, când intră banii pe card
Noi sume de bani de la Comisia Europeană pentru proiecte sociale

Ministrul Marcel Boloș vine cu noi informații referitoare la programele sociale care continuă șin în 2023, anunțând că vor fi puși la dispoziție aproximativ 1,8 miliarde de euro pentru persoanele vulnerabile. Parte din acești bani se vor duce către proiectele deja demarate, precum și pentru cele la care s-a dat startul în acest an. După un calcul sumar, ministrul vine cu o veste importantă pentru acești români, declarând că aceștia pot lua 10.000 de lei, precizând și când intră banii pe card.

Noi sume de bani de la Comisia Europeană pentru proiecte sociale

Principalele proiecte sociale lansate anul trecut, cele legate de voucherele de 250 de lei, precum și cele educaționale, pentru elevii din medii defavorizate, continuă și în acest an. Pe lângă acestea, în 2023 MIPE a lansat și proiectul referitor la voucherele de energie, subvenții cu ajutorul cărora românii își vor putea achita facturile la energie electrică.

În cadrul acestui proiect, ministerul a emis deja cardurile și sumele alocate, în două tranșe, iar conform ministerului, „aproximativ 4 milioane de români vor beneficia de 1.400 de lei pentru a sprijini plata facturilor la energie.”

În același context, noul comunicat al ministerului mai anunță că sunt aproximativ 2,4 milioane de români care în 2023 vor primi șase noi tranșe de 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde, aele vouchere de alimente.

„Guvernul României, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, continuă și în 2023 să implementeze măsuri pentru sprijinirea persoanelor din categoriile vulnerabile, pentru care bugetul total alocat va atinge pragul de 1,8 miliarde de euro.

Aproximativ 400.000 de preșcolari și elevi din medii defavorizate vor primi vouchere de 500 de lei în noul an școlar pentru rechizite și îmbrăcăminte. 1,18 milioane de români vor primi un pachet de 24 kg cu ajutoare alimentare.

Aproximativ 15.000 de mame din categoriile defavorizate vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri, în primele 3 luni de la nașterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic.”, se arată în cel mai recent comunicat MIPE.

Marcel Boloș anunță o veste importantă pentru acești români! Pot lua 10.000 de lei.

Toate aceste sume, la un calcul total, conform ministrului Boloș, se ridică spre 10.000 de lei, bani care le vor intra pe cardurile emise în acest an. Singurii care nu vor beneficia de voucherele de 150 de lei în acest an, sunt copii sunt legitimați la un clb sportiv, în urma unei ordonanțe emise de guvern la finalul anului trecut.

„Pentru consolidarea coeziunii sociale și reducerea sărăciei extreme, continuăm și în 2023 să acordăm diverse forme de ajutor din fonduri europene, cum sunt distribuirea de alimente de bază și vouchere pentru mese calde, vouchere pentru materiale școlare pentru copii, trusouri pentru nou-născuți și sprijin pentru compensarea facturilor la utilități.

Bugetul total pentru acest pachet de măsuri se ridică la aproximativ 1,8 miliarde de euro, iar vestea bună este că nu avem de gând să ne oprim aici. În această perioadă lucrăm la mecanismele pentru noi soluții pentru categoriile vulnerabile, pentru a ne asigura că fiecare român, indiferent de situația cu care se confruntă, beneficiază de ajutor pentru toate nevoile imediate pe care le are.

În funcție de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate, vor fi gospodării care vor primi 1.400 de lei pentru utilități, pachetul cu produse alimentare și cele șase tranșe de 250 de lei pentru mese calde, dar și 500 de lei pentru haine și rechizitele celor mici”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
Digi24
Cum arată Tania Budi în realitate, fără machiaj, la 56 de ani. 'Eu la 75 voi fi la fel. În cluburi, dansând'
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Capital.ro
Prețul unui kilogram de nucă în Piața Obor din București, înainte de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
SCHIMBĂRI privind PERMISUL de CONDUCERE! Iohannis a promulgat LEGEA
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro