Veste fantastică pentru Gigi Becali. Poate să ia 10 milioane de euro fără să facă nimic

Veste fantastică pentru Gigi Becali. Poate să ia 10 milioane de euro fără să facă nimic
Gigi Becali are o şansă uriaşă să dea lovitura din punct de vedere financiar

Gigi Becali a anunţat că nu mai oferă deloc bani pentru transferuri la FCSB. Dar bugetul clubului s-ar putea strânge peste noapte, fără ca patronul miliardar al echipei să bage mâna în buzunar. Această variantă a apărut chiar astăzi, după ce Bogdan Planic a ales să semneze cu Maccabi Haifa, în Israel. Un transfer care va înseamna, cu siguranţă, şi deschiderea unui proces la TAS între Becali şi fundaşul sârb.

Becali va lua 10 milioane de euro de la Planic şi de la Maccabi Haifa dacă va câştiga procesul de la TAS

Bogdan Planic a plecat de la FCSB după ce Becali i-a micşorat salariul pe timpul pandemiei de coronavirus. A decis să rezilieze unilateral înţelegerea care era valabilă până în vara acestui an. Şi la care, mai mult, FCSB avea drept de prelungire pentru încă un sezon. Planic a considerat că va avea câştig de cauză la un eventual proces pentru că nu a fost plătit în acele două luni din startul pandemiei. În vreme ce Becali spune că legea naţională îi dădea acest drept.

„Cum semnează Planici cu un nou club, cum deschidem proces la FIFA. Vreau despăgubiri de 10 milioane de euro, fiindcă el a fugit înainte de terminarea sezonului și a afectat rezultatele echipei în felul acesta, a provocat pierderi clare!”, declara Gigi Becali. Iar contractul semnat astăzi de fotbalist cu Maccabi Haifa îi dă acum şansa să treacă la atac.

Bogdan Planic a fost cel mai bun fundaș al celor de la FC FCSB în sezonul precedent de Liga 1

În cazul în care va avea câştig de cauză, Becali va primi 10 milioane de euro, atât cât este clauza de reziliere. Bogdan Planic, dar şi clubul Maccabi Haifa, în solidar, trebuie să achite această sumă. De altfel, cei de la Haifa au ezitat iniţial să îl transfere pe Planic. Tocmai din cauza ameninţărilor lui Becali. Dar se pare că avocaţii israelienilor au dat asigurări că nu există astfel de riscuri. Rămâne de văzut dacă au avut dreptate, sau Becali a fost îndrumat bine de avocaţii săi.