Veste extraordinară pentru România! Nemții sunt gata să investească 30 de miliarde de euro pentru asta

Veste extraordinară pentru România! Nemții sunt gata să investească 30 de miliarde de euro pentru asta
Veste extraordinară pentru România! Nemții sunt gata să investească 30 de miliarde de euro pentru asta

Coaliția de guvernare din Germania a aprobat un plan de 130 de miliarde de euro pentru stimulare fiscală, centrat pe o reducere majoră a TVA-ului, în situația în care guvernul de la Berlin se luptă să reducă impactul pandemiei în economie, notează Finacial Times.

TVA-ul standard va fi redus la 16% în Germania

De la data de 1 iulie și până la finalul anului 2020, TVA-ul standard va fi redus de la 19% la 16%, iar TVA-ul la produsele unde este aplicat deja redus va fi diminuat de la 7% la 5%, o măsură ce va costa 20 de miliarde de euro. De asemenea, Guvernul plănuiește să cheltuiască 300 de miliarde de euro cu un ”bonus”, plătit o singură dată pentru fiecare copil din țară, în valoare de 300 de euro.

Acest pachet de consum a fost gândit pentru a stimula cerererea de consum, în condițiile în care viața din Germania revine treptat la normalitate după perioada de izolare. Din cauza pandemiei de coronavirus, țara se îndreaptă spre cea mai dură recesiune din istoria postbelică, iar PIB-ul urmează să se contracte cu 6,3% anul acesta, conform datelor oficiale. Miniștrii sunt de părere totuși că fără măsuri urgente care să amelioreze povara pe companii și contribuabili, impactul economic ar putea fi și mai dur.

Când a anunțat acest pachet de măsuri, cancelarul Angela Merkel a spus că faptul că Germania are 7 milioane de muncitori aflați în șomaj tehnic indică cât de fragilă este situația și cum trebuie ca guvernul să reușească să protejeze joburile prin măsuri de stimulare economică.

 

Germania, principalul partener comercial al României

Menționăm că Gemania este principalul partener comercial al României și în top 3 investitori la nivel local.

Exporturile României în Germania au fost de 8,1 mld. euro în primele șase luni ale anului trecut, echivalentul unei creșteri de 3,3% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile din Germania au ajuns la 8,6 mld. euro, cu 2,5% mai mult față de ianuarie-iunie 2018, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. Germania rămâne și în prima jumătate a acestui an principalul partener comercial al României, cu 23% din totalul exporturilor și peste 20% din totalul importurilor țării.

Astfel, volumul schimburilor comerciale între cele două state a însumat 16,7 mld.euro, cele mai importante grupe de produse în cadrul schimburilor comerciale între România și Germania fiind repreentate de mașini și aparate, mijloace și materiale de tansport, metale comune, conform datelor Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană AHK.

Volumul schimburilor comerciale între cele două state a însumat 16,7 mld. euro, cele mai importante grupe de produse în cadrul schimburilor comerciale între România şi Germania fiind reprezentate de maşini şi aparate, mijloace şi materiale de transport, metale comune, potrivit datelor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană AHK.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI