Veste excelentă pentru români. Începe maratonul de vaccinare non-stop, fără programare. Care sunt centrele vizate

Veste excelentă pentru români. Începe maratonul de vaccinare non-stop, fără programare. Care sunt centrele vizate
Vaccinare Mapn fără programare Sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă

Veste bună pentru românii care doresc să se vaccineze mai repede, fără să mai astepte o perioadă pentru programarea la vaccinare. Ministerul Apărării Naționale a anunțat că, începând de marți, mai multe centre MApN vor fi disponibile pentru vaccinare rapidă.

Unde se pot vaccina cetățenii interesați

Campania de vaccinare evoluează din ce în ce mai bine, astfel că, autoritățile au depus toate eforturile pentru a încuraja imunizarea anti-Covid-19. În acest fel, România se poate îndrepta către o viață cât mai aproape de cea normală. În urmă cu câteva zile, premierul României a anunțat că obiectivul principal în această perioadă este vaccinarea cu ambele doze până la începutul lunii iunie.

Potrivit MApN, campania de vaccinare fără programare se va desfășura în centrele de vaccinare vizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, dar și în unitățile sanitare militare din țară, care sunt totodată centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin, a transmis Mediafax.

Persoanele interesate de această campanie vor putea să se prezinte în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Brașov, București, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, începând de marţi, ora 8.00. Astfel, oricine va fi interesat va putea să se prezinte în perioada 4 -11 mai la orice oră, centrele vizate funcționând 24 de ore din 24.

„În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, arată MApN.

Persoanele vaccinate în aceste centre militare vor fi înregistrate în RENV și vor fi programate pentru doza de rapel. MApN a dat asigurări cu privire la un număr suficient de centre pentru acest tip de vaccinare, fiind puși la dispoziție 1.000 de angajați ai ministerului, peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI