Veste excelentă pentru milioane de părinți. Gabriela Firea amenință Guvernul și sare în ajutorul familiilor cu copii: „Este o urgenţă naţională!”

Veste excelentă pentru milioane de părinți. Gabriela Firea amenință Guvernul și sare în ajutorul familiilor cu copii: „Este o urgenţă naţională!”

Ultima oră! Gabriela Firea a transmis în urmă cu puțin timp un mesaj adresat Guvernului Orban, dar și cetățenilor. Primarul Capitalei dorește să adopte un act normativ prin care să le permită părinților să rămână acasă cu copiii până la redeschiderea școlilor și grădinițelor.

Primarul Capitalei targe un semnal de alarmă

Gabriela Firea și-a manifestat îngrijorarea vizavi de părinții care vor începe munca începând cu data de 15 mai și cere măsuri urgente pentru rezolvarea acestei situații fără precedent. Aceasta a anunțat cu puțin timp în urmă că va acționa în cel mai scurt timp, dacă Guvernul PNL nu va lua măsuri rapide.

Prioritate zero! Este o urgenţă naţională! Trebuie să fim alături de părinţii care rămân acasă pentru a supraveghea copiii şi care riscă să rămână fără indemnizaţia de 75% din salariu după încetarea stării de urgenţă, pe 15 mai.

Guvernul nu se gândeşte, încă, la situaţia acestor părinţi care nu au unde să lase copiii – nici la after-school sau grădiniţă, pentru că unităţile de învăţământ sunt închise, nici la bunici pentru că riscul infectării acestora e prea mare.

La fel au procedat şi la începutul crizei, până când colegii mei parlamentari au elaborat un proiect de lege care prevedea o compensaţie de 75% pentru unul dintre părinţi, care va rămâne acasă pentru îngrijirea copiilor”, a transmis Gabriela Firea, pe contul său de Facebook.

Acuzații grave la adresa Ministerului Muncii

Edilul Capitalei a menționat faptul că Ministerul Muncii a preluat acest proiect transformându-l în ordonanță de urgență, însă modificările făcute nu includ perioada vacanțelor, atunci când părinții nu ar mai primi niciun ban de la stat.

Gabriela Firea alături de soț și cei doi copii.

Ministerul Muncii a preluat proiectul nostru și l-a transformat în OUG dar l-a modificat prost, în sensul că a exclus vacanțele din perioada in care se acordă compensația.

Ulterior, când s-a apropiat vacanța, iar părinții au început să pună presiune, Guvernul a modificat OUG, lăudându-se apoi cu eliminarea propriei prostii.

Dacă Guvernul PNL nu va lua măsuri, parlamentarii PSD, inclusiv cei din Bucuresti, vor adopta urgent un act normativ care să permită acestor părinți să rămână acasă alături de copii, până la redeschiderea școlilor și grădinițelor!”, a încheiat Gabriela Firea.

Reacția părinților și bunicilor

În urma acestei vești bune, aprecierile din partea părinților nu au întârziat să apară. Multe persoane și-au exprimat în scris grija față de această problemă majoră și au felicitat-o pe Gabriela Firea pentru inițiativă: „Roxana Panduru: Felicitări!!! Ieri am auzit foarte mulți părinți punându-și întrebarea: cu cine vom lasă copiii acasă? Se pare ca Dvs. sunteți cu un pas înaintea tuturor și va gândiți in primul rând la cetățeni! ??”, E minunat ca cineva se gândește și la această situație”.

Cantuniari Annemarie: Conform prevederilor legale în vigoare, până la sfârșitul anului școlar (iunie) părinții pot beneficia de acest liber. Dacă legea nu se va modifica, pe parcursul celor 3 luni, pana la mijlocul lui septembrie, părinții nu vor avea nicio alternativă: grădinițe private închise, after închis, bunicii izolați. Din pacate este cu totul o altă situație, față de vacanțele de vară din anii anteriori”, sunt doar câteva dintre sutele de mesaje primite în urma anunțului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI