Veste cruntă pentru Mircea Sandu. Fostul președinte al Federației Române de Fotbal a aflat că are din nou cancer. „Iubesc viața”

de: Sorin Barbu
21 04. 2023

Mircea Sandu se pregătește de o nouă luptă teribilă cu cancerul. A confirmat această veste chiar fostul președinte al Federației Române de Fotbal. „Nașu” a mai trecut de două ori printr-o problemă asemănătoare și a dezvăluit cum a reușit să depășească momentele dificile.

Mircea Sandu are din nou cancer. Este a treia încercare de acest fel pentru fostul președinte al Federației Române de Fotbal

Mircea Sandu a fost 24 de ani președintele Federației Române de Fotbal și a condus forul în perioada celor mai importante performanțe din istoria echipei naționale. „Nașu” are 70 de ani și acum luptă din greu cu problemele de sănătate. Medicii l-au diagnosticat din nou cu cancer.

„Sunt bine, mulțumesc! Am văzut și eu că a dat prin presă că aș avea a patra oară. Pai, am fost diagnosticat doar de două ori până acum. Este a treia oară. Sunt acasă, în București, dar plec la Nisa peste două zile.

Trebuie să țin boala sub control. Haideți să vă spun ceva: dacă iei cancerul din pripă și te tratezi bine de la început, apoi urmezi întocmai sfaturile oncologului meu, cancerul nu mai are putere să fie devastator”, a declarat Mircea Sandu pentru Capital.

Fostul jucător al echipei naționale este foarte optimist că va învinge din nou boala. În 2009 și 2022 s-a ținut de tratament și a trecut cu bine peste problemele medicale.

„Eu sunt optimist, nu-mi fac griji. Sunt ca și până acum. Boala asta o învingi în primul rând psihic, nu trebuie s-o lași să te doboare. Eu merg frecvent la Nisa la controale. Nu am nicio teamă.

Trebuie să ai capul limpede ca să învingi boala asta. Îmi continuu tratamentul cu rigurozitate, iau pastile, e totul ok. Eu sunt un luptător, vreau să lupt în continuare pentru că iubesc viața” a mai declarat pentru sursa citată fostul președinte al Federației Române de Fotbal.

Înainte de a conduce Federația, Mircea Sandu a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști de la Sportul Studențesc unde a jucat în 422 de meciuri și a marcat 163 de goluri. În tricoul echipei naționale a jucat 16 partide și a semnat patru goluri.