Veste cruntă pentru fotbalul mondial: Gianluca Vialli a murit, la doar 58 de ani. „Ciao, Stradivialli. Odihnește-te în pace!”

de: Sorin Barbu
06 01. 2023

Fotbalul mondial este din nou în doliu, la doar șapte zile după decesul legendarului Pele. Gazzetta dello Sport a anunțat că a murit Gianluca Vialli. Fostul internațional italian avea 58 de ani și era internat la Londra unde ducea o luptă grea împotriva unei boli cumplite.

Gazzetta dello Sport: „Lumea fotbalului este în doliu: a murit Gianluca Vialli!”

Fotbalul mondial îmbracă din nou haine cernite. Gianluca Vialli (58 de ani) a murit, vineri, într-un spital din Londra. Fostul internațional ducea de mai mult timp o luptă grea împotriva cancerului de pancreas. La finalul anului trecut a stabilit împreună cu echipa de oncologi să se trateze în acest spital ,din metropola britanică, după ce starea lui s-a agravat. Jurnaliștii italieni au scris că mama lui Vialli a plecat de urgență la Londra, după ce i s-a comunicat că băiatul ei trece prin momente foarte grele.

Vestea tragică a fost anunțată de cotidianul Gazzetta dello Sport. Jurnaliștii italieni au titrat: „Lumea fotbalului este în doliu: a murit Gianluca Vialli!”. „Corriere dello Sport” și-a luat „adio” de la marele atacant italian cu un mesaj emoționant „Ciao, Stradivialli. Odihnește-te în pace!”.

Gianluca Vialli a jucat la Cremonese, Sampdoria, Juventus și Chelsea, dar a îmbrăcat și de 59 de ori tricoul naționalei Italiei. El a primit diagnosticul crunt în anul 2017, dar după trei ani, a anunțat că se simte foarte bine, în urma tratamentului de chimioterapie și radioterapie. În decembrie 2021, cancerul a lovit a doua oară, mai puternic, iar fostul internațional a fost nevoit să se retragă de la naționala Italiei, unde lucra cu Roberto Mancini, fostul lui coleg.

În toată această perioadă soția Catheryn și cele două fiice, Olivia și Sofia, i-au fost alături și au sperat alături de el că va reuși să treacă de acest moment îngrozitor.

„Cu o tristețe incomensurabilă anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca Vialli. Înconjurat de familia lui, acesta s-a stins din viață aseară, după cinci ani de boală, înfruntată cu mult curaj și demnitate.

Mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul anilor cu afecțiune. Amintirea și exemplul lui vor trăi veșnic în inimile noastre”, este anunțul oficial al familiei lui Vialli, conform Gazzetta dello Sport.

În perioda în care a lucrat la Chelsea i-a fost coleg și apoi antrenor românului Dan Petrescu. „Vei lipsi multora. O legendă pentru noi și pentru întreg fotbalul. Odihnește-te în vace, Gianluca Vialli”, a fost mesajul clubului londonez.