Veste bună pentru toți posesorii de mașini pe benzina și motorină. Ce anunț a făcut Guvernul Orban
Vești bune pentru șoferii! Supraacciza la carburanți a fost eliminată, iar românii vor simți asta când vor merge să facă plinul, la benzinării. Supraacciza la carburanți a fost dată spre eliminare în plenul Camerei Deputaților, cu o zi în urmă. Comisia de buget-finanțe a oferit, marți, un raport de admitere al unui proiect de lege, pentru modificarea Codului Fiscal. De aceea, supraacciza la carburanţi, ce a fost pusă în aplicare încă din anul 2017, urmează să fie scoasă.
Veste bună pentru toți posesorii de mașini pe benzina și motorină. Ce anunț a făcut Guvernul Orban
Anunțul făcut de actualul Executiv îi va bucura pe români și vine la scurt timp de la intrarea în luna decembrie. Supraacciza la carburanți a fost eliminată în plenul Camerei Deputaților și măsurile urmează să fie aplicate încă de la 1 ianuarie 2020. Totodată, a fost vorba de o ședință în plen destul de tensionată, deoarece Olguța Vasilescu i-a atenționat pe cei din Guvernul PNL cu privire la benzinăriile care nu vor accepta să scadă prețurile, odată cu dispariția acestei taxe. A fost menționată și posibilitatea de o altă gaură în buget, dacă nu se vor respecta condițiile, de nu mai puțin de trei miliarde de lei.
Mai mult, Robert Sighiartău a menționat că „supraacciza la carburanţi a afectat economia românească, a generat inflaţie şi banii nu s-au dus în infrastructură”. Deputatul PNL a mai estimat și că la 50 de litri de combustibil se vor economisi aproximativ 30 de lei.
”Impactul clar al acestei măsuri este o scădere cu 0,38 de lei a prețului unui litru de combustibil. Am făcut o serie de calcule, iar pentru un cetățean asta înseamnă așa: la un plin de motorină va plăti cu 25 de lei mai puțin. Impactul s-ar putea să fie mai mare, dar asta vom vedea după 1 ianuarie 2020”, a declarat Robert Sighiartău, potrivit Mediafax.
În plus, și deputatul Dan Vîlceanu, din partea PNL, le-a adus aminte colegilor, în cadrul ședinței de marți din plen, că atunci când a fost introdusă această taxă, partidul din care face parte a explicat faptul că transportatorii vor fi nevoiți să se alimenteze în alte țări.
„Aşa s-a şi întâmplat. După un an de la introducerea supraaccizei, a fost o mai slabă colectare din accizele pentru carburanţi decât înainte de introducerea acesteia. Deci acum ar trebui să vedem o uşoară scădere a preţului la combustibil”, a mai menționat Dan Vîlceanu.