Surpriză uriașă pentru milioane de români. Când reîncep examenele auto și cum se vor desfășura probele

Surpriză uriașă pentru milioane de români. Când reîncep examenele auto și cum se vor desfășura probele
Surpriză uriașă pentru milioane de români. Când reîncep examenele auto și cum se vor desfășura probele

Veste bună pentru șoferii cu permisele suspendate. Reprezentanții Brigăzii Rutiere au anunțat ultimele informații cu privire la examenele auto. În contextul actualul, programările vor fi făcute de luni până vineri, iar probele vor fi susținute zilnic, în câte două serii.

Când reîncepe susținerea probei teoretice pentru examenul auto

Candidații interesați să susțină testele pentru verificarea regulilor de circulație trebuie să știe că începând de marți se pot înscrie pentru acest examen. Brigada Rutieră a anunțat că proba teoretică se va susține în câte două serii, iar la cerere, locurile se pot suplimenta.

Prima serie va intra de la ora 8:00 la 8:30 (programare)-8:30 (testare), iar cea de-a doua serie de la 9:30 la 10:00 (programare)- 10:00 (testare), potrivit mediafax.ro.

De menționat este faptul că testarea se ține în perioada de suspendare a permisului de conducere. Candidații care doresc să se programeze, o pot face la Ghișeul 5, iar testarea se desfășoară în cladirea „Corpul D” din incinta Brigăzii Rutiere. Pentru a putea susține proba teoretică, candidații trebuie să dețină asupra lor actul de identitate și dovada înlocuitoare a permisului de conducere, în original, potrivt Mediafax.

Toate persoanele sunt obligate să poarte măști și mănuși, iar la intrarea în instituție li se va măsura temperatura.

Ce trebuie să știe viitori șoferi. Informații utile pentru obținerea permisului de conducere.

Reprezentanții Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor au publicat pe site-ul oficial drpciv.ro condițiile în care viitori șoferi vor putea susține examenele teoretice și practice pentru obținerea permisului auto. Pentru că în perioada pandemiei de COVID-19 examenele auto au fost anulate, mii de candidați nu au putut obține permisul auto, ba mai mult, dosarele de școlarizare le-au expirat.

Iată în ce condiții va fi reluată activitatea privind desfășurărarea examenelor:

1. Programarea candidaților cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16.03 – 17.05.2020 și pentru care există o programare prealabilă în sistem (proba practică) se va efectua prin intermediul școlilor de conducători auto, cu informarea acestora.

2. Programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18.05.2020 se va face din oficiu, pe cât posibil cu respectarea ordinii de programare anterioare, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu informarea acestora.

3. Reluarea activității de examinare la proba practică pentru candidații aflați în situația de la punctul 1 începând cu data de 02.06.2020, urmând ca la finalizarea acestei activități să fie demarată examinarea practică pentru candidații aflați în situația prevăzută la punctul 2.

4. Reluarea activității de examinare la proba teoretică se va face începând cu data de 15.06.2020/22.06.2020, în funcție de numărul de candidați examinați și capacitatea de preluare a Serviciilor publice comunitare. Decizia se va posta pe site-ul Instituției Prefectului.

Măsuri de prevenție obligatorii

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

  •  Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
  • Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;
  •  Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;
  • Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc). Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto.

Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare.

În același context și pentru aceeași perioadă, se menține și valabilitatea documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/transcriere sau preschimbare a permisului de conducere obținute de către solicitanți de la alte entități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI