24 feb. 2023 | 16:00

Veste bombă în fotbalul românesc: clubul de fotbal Dinamo a fost vândut. Cine sunt noii patroni și câți bani a primit Dorin Șerdean

Știri generale
Veste bombă în fotbalul românesc: clubul de fotbal Dinamo a fost vândut. Cine sunt noii patroni și câți bani a primit Dorin Șerdean

Dinamo are, în sfârșit, un nou proprietar. Dorin Șerdean a fost de acord să vândă pachetul majoritar de acțiuni unor investitori importanți. În această afacere sunt implicați Nicolae Badea și Vladimir Cohn, foști finanțatori ai clubului din „Ștefan cel Mare”.

Clubul Dinamo a fost vândut. Câți bani va primi Dorin Șerdean

După doi ani și jumătate, clubul Dinamo își schimbă din nou proprietarul. Dorin Șerdean a ajuns la un acord pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni unor investitori importanți. Fanatik.ro susține că procentul de 72,27% deținut de Șerdean, prin firma Lotus, a fost vândut cu 500.000 de euro.

Nicolae Badea a fost cel care a pus umărul la realizarea acestei afaceri și i-a adus la masa negocierilor pe noii investitori. Situația financiară a clubului este una foarte grea. Gruparea din „Ștefan cel Mare” se află în insolvență și trebuie să plătească un milion de euro, până la data de 30 aprilie, pentru a obține licența care să-i dea voie să joace în SuperLiga României.

„Sunt supus unui acord de confidențialitate, nu pot să spun decât că Dinamo va avea un mare viitor. Eu, ca dinamovist, sunt cel mai fericit pentru tot ce se întâmplă”, a declarat Dorin Șerdean.

După ce actele vor fi parafate, Dorin Șerdean nu va mai avea nicio funcție, iar clubul va fi condus de Vlad Iacob, actualul administrator special, căruia i se va alătura și Andrei Nicolescu, fost vicepreședinte la Rapid.

Cine sunt noii proprietari ai clubului Dinamo

Potrivit sursei citate, cele două părți au ajuns la un acord la finalul săptămânii trecute. Clubul ar fi fost cumpărat de firma Red&White 2022 Management SRL, o societate cu răspundere limitată care va fi transformată în societate pe acțiuni, unde vor investi Fondul de Certinvest și grupul imobiliar The One.

Planurile sunt foarte mari! Certinvest vrea să aducă rapid cinci milioane de euro, iar The One ar avea pregătite două milioane de euro. În afara acestor companii foarte mari, firma Red&White 2022 Management SRL va avea și un alt acționar surpriză: Vladimir Cohn, un om de afaceri care a mai investit la gruparea din „Ștefan cel Mare”, dar care a spus de mai multe ori că nu mai vrea să audă de fotbal. Fanatik susține că în acționariatul acestei firme vor fi mai mulți afaceriști foarte puternici din România.

Dinamo se află pe locul nouă în Liga a doua, la 12 puncte de liderul CSA Steaua. Luna trecută, jucătorii au intrat în grevă, supărați că nu și-au primit salariile.

Clubul de fotbal și-a schimbat proprietarul și în luna august a anului 2020, când Ionuț Negoiță i l-a vândut, cu un euro, spaniolului Pablo Cortacero.

Parteneri
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Redactia.ro
Fanii Barcelonei "au luat foc"! Meme-urile apărute după ce Real Madrid a câștigat din nou "El Clasico"
Digisport.ro
Ce diferență mare de vârstă este, de fapt, între Sorana Cîrstea și fiul lui Ion Țiriac. Bruneta e mult mai tânără decât iubitul ei
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Ceasiv Iar, ultima redută. Rușii, la 25 de kilometri de comandamentul ucrainean din Donețk. „Doar dronele îi împiedică să înainteze”
Digi24
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat rușii navele și submarinele
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Mirela Vaida a izbucnit în lacrimi, după operația suferită de fiul ei! Cu ce boli s-a confrunat micuțul de 7 ani / VIDEO
Spynews
N-ai voie să faci asta cu mașina în fața BLOCULUI sau în propria CURTE. E interzis prin lege pentru șoferi
Capital.ro
Avertizare meteo ANM: Ninsori însemnate cantitativ în 14 judeţe din ţară
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENSIILE NU mai pot fi PLĂTITE! Lovitură pentru MILIOANE de seniori
Mediaflux
Mirela Vaida a izbucnit în lacrimi, după operația suferită de fiul ei! Cu ce boli s-a confrunat micuțul de 7 ani / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro