Veste alarmantă pentru Cristi Chivu. Ce s-a întâmplat cu antrenorul român de la Inter U19

Veste alarmantă pentru Cristi Chivu. Ce s-a întâmplat cu antrenorul român de la Inter U19
Cristi Chivu a fost nevoit să absenteze de pe banca tehnică a echipei pe care o antrenează, Inter U19

Veste alarmantă pentru Cristi Chivu. Antrenorul român de la Inter U19 are un parcurs bun în campionatul Primavera cu echipa de tineret a campioanei Italiei. De asemenea, elevii fostului căpitan al naționalei își continuă drumul și în UEFA Youth League, echivalentul Champions League pentru formațiile de tineret. Dar Cristi Chivu trece în această perioadă printr-o situație dificilă, el fiind forțat să lipsescă de pe banca echipei sale la ultima partidă din campionat.

Veste alarmantă pentru Cristi Chivu

Veste alarmantă pentru Cristi Chivu. Fostul căpitan al naționalei este, din vară, antrenorul Inter U 19. În septembrie 2020, Cristi Chivu (41 de ani) a obținut licența UEFA PRO, care-i permite să antreneze orice echipă din lume, la orice nivel, la faimoasa școală de la Coverciano. I-a avut colegi de generație, printre alții, pe Andrea Pirlo, Thiago Motta, Morgan De Sanctis sau Luca Toni.

Cristi Chivu, campion de 3 ori cu Inter și câștigător al Champions League, în 2010. El a adunat, doar la Inter, aproape 36 de milioane de euro, doar din salariul de jucător. Chivu a mărturisit că a preferat să înceapă „de jos” în munca de antrenor.

„Am început de jos, de la U14. Apoi, am avut norocul să lucrez cu U17 și U18, iar acum continui călătoria la Primavera. Sunt motivat, sunt fericit să fiu alături de acești băieți care mă învață multe lucruri. Am fost suficient de norocos încât să am colegi care m-au ajutat și mi-au transmis lucruri. Bonacina, Annoni și Zanchetta, de exemplu. Dar fără doar și poate și lui Madonna, care a făcut o muncă excelentă în ultimii ani și căruia vrem să-i mulțumim”, a declarat Cristi Chivu la Inter TV, după ce a fost numit antrenorul Inter Primavera.

Ce s-a întâmplat cu antrenorul român de la Inter U19

Cristi Chivu are probleme, însă, în această perioadă. Tehnicianul român a intrat în contact cu o persoană cu Covid-19 și a fost obligat să se izoleze, scrie presa italiană. Chivu a avut, în primăvara anului trecut, o reacție deosebit de virulentă la adresa celor care nu se protejează în fața virusului. Era perioada în care Italia, mai ales Lombardia, era aproape sufocată de numărul mare de îmbolnăviri. Cristi Chivu declara că nici nu-l mai interesează fotbalul și îi îndemna pe oameni să stea în casă.

„Pot să spun ceva în direct? Dă-l dracu’ de Campionat European și de fotbal! Nu mai interesează pe nimeni. Stați acasă! Măsurile luate de autorități sunt făcute pentru a-i ține în case pe oameni!.

Este un virus extrem de ușor de transmis. Nu contează că eu mă cred Batman sau Superman sau mai știu eu ce și că dacă beau o țuică dimineața nu se lipește de mine. Nu este adevărat! Toți suntem vulnerabili în fața acestui coronavirus. Stați dracu’ în case!”, și-a vărsat năduful Cristi Chivu, la Pro TV, primăvara trecută.

Acum, Cristi Chivu a fost nevoit să se izoleze, astfel că a lipsit de la ultima partidă din campionatul Primavera al echipei sale. Locul românului a fost luat de secundul Gabriele Bonacina. Inter U19 a fost învinsă de Lecce U19, scor 1-2. După acest eşec, Inter ocupă locul 6, cu 19 puncte, la egalitate cu Sassuolo, de pe locul 7. Lider este AS Roma, cu 33 de puncte, echipă urmată de Torino – 24, Cagliari – 22, Genoa şi Juventus, cu câte 21 de puncte.

Echipa antrenată de Cristi Chivu, Inter U19, va juca în play-off-ul UEFA Youth League împotriva slovacilor de la Zilina, echipă ajunsă în premieră în această fază. Meciul va avea loc pe 8 sau 9 februarie, a scris inter.it.

Dacă trece de Zilina, echipa antrenată de Cristi Chivu va evolua în optimile de finală ale Ligii Campionilor la tineret. În această fază intră și echipele care și-au câștigat grupele, adică Benfica, Juventus, Liverpool, Manchester United, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Salzburg, Sporting.