Vedeta din România care se retrage din viața publică din cauza problemelor de sănătate. Ce i-au spus medicii EXCLUSIV

de: Alexandru Catalan
26 07. 2022

Adrian Daminescu este unul dintre starurile muzicii românești de altădată. Artistul a ales să facă un pas în spate și să aibă grijă mai mare de sănătatea sa. Impact.ro a aflat, în exclusivitate, și motivul din spatele deciziei acestuia. Impact.ro a încercat să vorbească cu îndrăgitul artist, dar acesta nu a răspuns. Iată, totuși, ce am aflat în exclusivitate.

Adrian Daminescu a făcut un nou pas în spate

Unul din binecunoscuții soliști ai muzicii ușoare românești și-a rărit binișor aparițiile publice. Apropiații susțin că îndrăgitul artist a traversat o perioadă în care a acordat o atenție sporită stării sale de sănătate. Aceleași surse spun că ar fi avut ceva probleme cu plămânii.

Momentul dificil, susțin sursele Impact.ro, ar fi fost depășit cu brio, dar medicii i-ar fi recomandat artistului respectarea unei perioade de recuperare destul de lungă.

„Adrian a avut parte de atenția unor medici români foarte buni. Au știut să ia cele mai bune decizii în cazul său. Cei care-l cunosc mai bine știu că a fost mai toată viața lui un fan al țigării.

Pe care nu a abandonat-o în totalitate nici azi, chiar dacă medicii i-au cerut, mai mult sau mai puțin, acest sacrificiu. În plus, a fost și va rămâne genul de persoană care nu vrea să-și împovăreze fanii cu tot felul de lucruri despre el.

Nu i-a plăcut niciodată mediatizarea excesivă și nici ca în perioada actuală, când lumea are parte de necazurile sale, să mai adauge și el încă unul, pe deasupra”, a comentat situația o sursă bine informată.

Oficial în concediu medical

Adrian Daminescu este fostul director general al Circului București, funcție pe care a îndeplinit-o cu titlu de interimar timp de circa un an. În acest moment vedeta ocupă funcția de director artistic. Aceleași surse au declarat pentru Impact.ro că Daminescu se află oficial în concediu medical. Cu toate astea, este gata să răspundă pozitiv unor eventuale apariții pe scenă, dacă va considera că prezența sa pe scenă e importantă.

„În perioada asta se organizează o serie de evenimente, fie la mare, în diverse stațiuni, fie în alte orașe ale țării. Adrian Daminescu va aprecia că trebuie să fie prezent.

Așa se va și întâmpla. Va urca pe scenă și va cânta!

Pe de altă parte, nu va răspunde altor invitații, mai ales acolo unde va simți că efortul său nu e absolut necesar!”, a adăugat aceeași sursă.

Adrian Daminescu, la cinci decenii de când a ales compania scenei

Fost absolvent al Conservatorului, secțiunea Canto, Adrian Daminescu, va împlini în acest an cinci decenii de când a ales compania scenei. În 1972 debuta în grupul „Promuzica”. Debutul și-l făcea alături de Ilie Stepan, Perin Boyan, Erly Krauser şi alţii.

Doi ani mai târziu abandona „Promuzica” pentru a-și înfiinţa propriul grup de folk progresiv, „Helicoidal”. Un an mai târziu, în vara anului 1975, merge la festivalul „Primăvara baladelor”. Adrian Daminescu, alături de grupul său, câştigă voturile publicului şi ale juriului condus de Adrian Păunescu. Tot atunci câștigă și Premiul de Popularitate.

În perioada studenției a pus bazele unei alte trupe de succes, „Basorelief”, alături de Mircea și Adrian Romcescu. Piesa să cea mai cunoscută, „Și m-am îndrăgostit de tine”, lansată la Festivalul de la Mamaia, cu mai bine de trei decenii în urmă, mai e și astăzi cunoscută ca unul dintre șlagărele românești ale tuturor timpurilor.

„Nu are nimic de comentat în această perioadă”

Impact.ro a încercat să vorbească cu îndrăgitul artist, dar acesta nu a răspuns. A făcut-o soția sa, Daniela, care ne-a precizat că soțul său se odihnește. Aceasta a mai spus că e într-o stare bună, dar că „nu are nimic de comentat în această perioadă”.

Ea a precizat că Adrian Daminescu lucrează deja la noi proiecte muzicale, pe care le va face publice de îndată ce va fi mulțumit de calitatea acestora.