Vasul în care trebuie să gătești legumele la cuptor. Trucul pe care sigur nu l-ai încercat
Multe gospodine vor să gătească cele mai bune și sănătoase preparate pentru cei dragi. Desigur că de cele mai multe ori nutriționiștii recomandă ca doamnele să schimbe cartofii la cuptor cu alte garnituri fabuloase pe care le pot pune lângă orice bucată de carne de pește ori lângă un orez simplu. Acestea pot să iasă fabulos și să fie extrem de aromate dacă sunt făcute ca la carte. Bucătarii profesioniști sugerează pentru legume un vas special. Iată trucul pe care unele gospodine nu îl știu!
Truc pentru legume la cuptor: în ce vas trebuie să le gătești?
Cu siguranță cele mai multe gospodine încearcă să pună pe masă celor dragi cele mai bune rețete, iar pentru asta caută trucuri care mai de care mai speciale. Specialiștii recomandă ca ele să renunțe din când în când la cartofii la cuptor pentru alte legume în dreptul garniturii.
Cele mai bune care pot fi puse lângă orice tip de carne sau pește sunt: vânăta, dovlecelul, roșiile sau câteva buchețele de broccoli ori ardei. Desigur că un alt detaliu este vasul în care le gătești care trebuie să le înmoaie puțin, dar nu să le facă să își piardă de tot textura.
Cel recomandat de bucătarii profesioniști este cel de yena, care le oferă spațiu și le gătește perfect. Este nevoie doar să tai legumele rondele sau bețe, după preferințe, ulterior să pui peste ele un sos de roșii de casă. De asemenea, la mijlocul procesului este indicat să le presari puțin cașcaval sau mozzarella deasupra pentru ca legumele să aibă o crustă impecabilă.
Cum trebuie să procedezi? Vei avea o cină perfectă
Stropește totul cu ulei de măsline, sare, piper și condimentele dorite și bagă tava la cuptor pentru cel puțin 15-20 de minute acoperită la 180 de grade Celsius. În pasul următor trebuie să dai capacul jos și să adaugi brânzeturile pentru crustă și să le mai lași la cald pentru cel puțin 5 minute.
Poți închide cuptorul și să lași în interior legumele dacă cei dragi nu au ajuns încă la masă și vrei să le oferi un preparat cald și proaspăt. Nu uita să servești totul cu un orez alb simplu, o bucată de pește sau carne și un sos olandez special pentru cei mai pofticioși.
O cină perfectă se poate face și fără multe bătăi de cap, mai cu seamă dacă utilizezi ustensilele potrivite din bucătărie care să îți facă viața mai ușoară. Poftă bună!