Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR, infectat cu covid-19 la o zi înainte de rapel

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR, infectat cu covid-19 la o zi înainte de rapel

Vasile Bănescu este infectat cu covid-19. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a anunțat, printr-o informare de presă, că a luat covid-19 miercuri, în condițiile în care joi era programat pentru a doua doză de vaccin.

Purtătorul de cuvânt BOR, infectat cu covid-19 după prima doză de vaccin

Chiar cu o zi înainte de rapel, Vasile Bănescu „s-a contaminat de la un coleg”, a explicat el. În luna martie făcuse prima doză de vaccin, iar zilele trecute trebuia să aibă rapelul.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt foarte bine. Din fericire, eu apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută, de la un coleg, chiar cu o zi înainte de rapel.

M-am pozitivat ulterior, dar, în acest context, am făcut o formă foarte ușoară. La gradul meu de oboseală și de stres ar fi putut fi altfel dacă nu aș fi fost vaccinat”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

El a mai spus că a făcut o formă ușoară și că prima doză de vaccin a avut un mare rol în asta.

„M-am contaminat miercuri. În momentul când m-am pozitivat, duminică, aveam și a doua doză făcută, joi. M-a ajutat concret prima doză”. Purtătorul de cuvânt al BOR a explicat apoi că prima doză de vaccin a fost făcută în martie.

Autoritățile cer Bisericii susținerea campanie de vaccinare

Anunțul vine la scurt timp după ce premierul a cerut Bisericii să se implice activ în campania de vaccinare, cu preponderență în mediul rural. Patriarhul Daniel încă nu s-a vaccinat, însă poziția purtătorului de cuvânt al BOR a fost una în acord cu cerințele autorităților.

Vasile Bănescu a îndemnat oamenii să se vaccineze, spunând că a făcut-o și el. În plus, BOR și-a exprimat poziția favorabilă, cel puțin la nivel declarativ, în ceea ce privește vaccinarea.

„Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse în broşura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Conţinutul acestei broşuri despre vaccin e cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor. Aşa au fost rugaţi. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea ‘gratuită, sigură şi voluntară’ aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România şi Europa. Este ceea ce pot face acum reprezentanţii cultelor, care, fără excepţie, sunt favorabile vaccinării”, se arată într-un comunicat al BOR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI