Varza murată l-a salvat. Ce a descoperit un internaut, regretă că nu a știut până acum

de: Ana Chivu
24 11. 2020

O rețetă mai puțin știută care are la bază varză a salvat multe domnișoare la început de drum în ale gastronomiei. Vrei să surprinzi rudele venite în vizită sau familia soțului la masa de Crăciun și nu știi ce să prepari? Nu trebuie să ai o mare îndemânare în bucătărie pentru acest preparat!

Preparat ușor cu varză. Îți vei încânta invitații cu o rețetă de post

O rețetă de sarmale reinventate pentru cei mai începători în ale bucătăriei e prezentată de savurosTV. O altă alternativă a preparatului mult așteptat pe masa de sărbători e foarte ușoară, deloc pretențioasă, plină de arome și foarte rapidă. Avantajele sunt multe: nu trebuie să-ți consumi mult timp în bucătărie, vei impresiona familia soțului și te ajută să pui pe masă un preparat tradițional, dar puțin altfel, la îndemâna oricui.

De asemenea, îi poți încuraja și pe copiii tăi să facă asta, pentru că până și ei se vor pricepe. Ai nevoie de puține ingrediente, e perfectă pentru perioada postului sau pentru cei care sunt vegetarieni de fel și secretul e unul singur. Trebuie să ai grijă să-ți aduci aminte că înainte cu o zi de a-ți pregăti cina surpriză pentru familie trebuie să bagi la congelator varza crudă cu un praf de sare pe deasupra. Aceasta se va înmuia și va avea o textură perfectă pentru împăturit a doua zi.

De ce ai nevoie și cum se prepară?

Ingrediente: 

1 căpățănă mare de varză
1 praf de sare
2 cepe mari
ienibahar/rozmarin/piper/sare

Mod de preparare:

Desfă o pungă de plastic, pune înautru varza crudă, peste adaugă punțină sare, mai apoi ține-o la congelator preț de o zi. Taie cepele cuburi, pune la încins puțin ulei și trage la tigaie ceapa alături de pasta de tomate. Pune orez 1,5 pahare și amestecă bine până totul se colorează după care pune 100 ml apă și ierburi aromatice de care dorești. Acoperă cu un capac și mai amestecă din când în când până se face orezul.

Scoate varza din congelator și ia foaie cu foaie. Pune câte o foaie pe tocător și umple-o cu orezul preparat înainte. Rulează neglijent, nu strâns ca sarmalele obișnuite. Pune rulourile într-o oală mare în care mai pui alte frunze de varză la fundul recipientului și peste toarnă apă și pastă de tomate din belșug. Fierbe-le în jur de 40 de minute la 170 de grade și sunt gata. În felul ăsta ai salvat foarte mult timp, iar dacă nu ești as la împăturit samale ai acum o altă alternativă de post și foarte simplă pe care să o abordezi de sărbători.