Varză murată în doar trei ore. Reţeta care face furori printre românce, trebuie să o încerci şi tu

de: Sabina Anastasia
14 10. 2023

Să pui varză la murat poate să reprezinte o sarcină lungă. Nu doar că durează mult să pregătești legumele, ci și procesul de murare propriu-zis presupune mult timp. De obicei, varza este murată după mai multe săptămâni. Există o rețetă prin care poți să te bucuri de varz

Așa ai varză murată în 3 ore

În luna octombrie, gospodinele pregătesc ultimele preparate pentru sezonul de iarnă. Varza murată este unul dintre produsele care nu lipsesc niciodată din cămară. Foile sale sunt foarte versatile, putând fi consumate sub formă de salată, integrate în alte mâncăruri sau folosite la gătirea sărmăluțelor.

De obicei, să pui varza la murat este un proces mai lung. Nu o poți consuma imediat, ci abia după mai multe săptămâni, timp în care stă în saramură, la temperaturi scăzute, în beci, cămară sau pivniță. Playtech Știri îți prezintă în materialul de astăzi o rețetă prin care poți să ai varză murată în doar 3 ore.

Ingredientele și modul de preparare al acestei rețete au fost dezvăluite de bucataras.ro. Nu ai nevoie decât de legumele obișnuite. În principiu, în 3 ore reușești să pregătești varza pentru murat și o poți și consuma separat sau integrată în alte mâncăruri.

Rețetă rapidă de varză murată

Ingrediente:

  • 2 kg varză proaspătă tăiată;
  • 3 morcovi dați prin răzătoare (mare);
  • 1 căpățână usturoi, dimensiune medie;
  • 200 ml apă fiartă și răcită;
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui;
  • 200 ml oțet alb de masă;
  • 2 linguri zahăr;
  • 1 lingură sare și piper negru măcinat;
  • mărar uscat, în funcție de preferințe.

Mod de preparare:

  1. Se taie varza, se adaugă sarea și se frământă cu mâinile.
  2. Se adaugă morcovul ras prin răzătoarea mare și usturoiul pisat.
  3. Se amestecă toate ingredientele foarte bine.
  4. Se prepară, separat, marinada astfel: se amestecă apa, oțetul, zahărul, sarea și uleiul într-un bol și se pun pe foc; se toarnă amestecul peste varza tăiată și se amestecă; se adaugă piperul măcinat și mărarul, dacă îți place aroma acestuia.
  5. Se pune capacul la vasul cu varză și deasupra lui o greutate.
  6. Se lasă varza la murat timp de 2 ore, apoi se păstrează la frigider.

Varza murată poate fi consumată după aproximativ o săptămână, însă poți să o ții în frigider și mai mult timp, dacă îți dorești. Este foarte gustoasă și poate fi integrată în multe preparate. Poftă bună!