14 dec. 2021 | 09:45

Valeriu Gheorghiță, despre efectele vaccinurilor din România asupra tulpinii Omicron. Cu ce fenomen se va confrunta țara noastră în scurt timp

Sănătate
Valeriu Gheorghiță, despre efectele vaccinurilor din România asupra tulpinii Omicron. Cu ce fenomen se va confrunta țara noastră în scurt timp
Valeriu Gheorghiță, coordonator campanie de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 vine cu vești bune și mai puțin bune privind noua tulpină Omicron. Potrivit medicului, atât Europa, cât și țara noastră va fi puternic afectată de această variantă extrem de mutantă. Valeriu Gheorghiță a tras un semnal de alarmă și cu privire la modul de transmitere extrem de rapid, ceea ce va face ca această tulpină să devină dominantă.

Vaccinurile din România, eficiente împotriva tulpinii Omicron

Medicul Valeriu Gheorghiță a dat asigurări cu privire la eficiența vaccinurilor anti-Covid-19 existente în România. Acesta a explicat că serurile actuale ne protejează atât împotriva dezvoltării unei forme grave a infecției, cât și împotriva tulpinii Omicron, care va deveni dominantă în câteva săptămâni.

„În momentul de faţă, vaccinurile disponibile în România îşi menţin eficienţa faţă de formele severe de boală, faţă de riscul de spitalizare şi de deces, chiar şi în faţa noii variante virale Omicron care foarte probabil că în următoarele săptămâni şi luni va deveni dominantă cel puţin la nivel european şi în ţara noastră”, a dezvăluit medicul Valeriu Gheorghiţă, luni după-amiază, în cadrul unei dezbateri organizate pentru comunitatea romă din România, întălnire la care au participat şi ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi şeful DSU Raed Arafat.

De asemenea, medicul militar Valeriu Gheorghiță a atras atenția asupra faptului că această nouă tulpină se transmite mult mai ușor și mai repede decât varianta Delta, motiv pentru care, cetățenii trebuie să se protejeze foarte bine. Acesta le-a recomandat tuturor să se informeze din surse oficiale atunci când doresc să se vaccineze, tocmai pentru a nu cădea în plasa dezinformării.

Tulpina Omicron devine predominantă în Marea Britanie

Autoritățile britanice sunt în alertă după ce tulpina Omicron începe să devină dominant, astfel că 40% dintre infectări se datorează acestei noi variante. Pentru a limita transmiterea comunitară, cetățenii sunt îndemnați să se vaccineze cât mai repede cu doza booster.

Vă reamintim că primele cazuri de infectări cu Omicron au apărut în Anglia pe data de 27 noiembrie, iar răspândirea lor a avut loc rapid, ceea ce a determinat autoritățile să impună restricții mai dure.

Astfel, Boris Johnson a avertizat, duminică, că există riscul ca un “val mareic” de infectări cu varianta Omicron să lovească întreaga țara.

“Ceea ce ştim despre Omicron este că se răspândeşte cu o rată fenomenală, o rată pe care nu am mai văzut-o niciodată până acum şi care dublează la fiecare două-trei zile numărul infectărilor”, a declarat secretarul de stat pentru Sănătate din Marea Britanie, Sajid Javid, potrivit Sky News.

Specialiștii britanici au anunțat cu îngrijorare că în lipsa unor restricții și mai dure, până la finalul lunii decembrie, peste un milion de persoane riscă să se infecteze cu această tulpină.

 

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro