Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului. Când începe vaccinarea cu serul de la Pfizer, fără programare. Au mai rămas doar câteva zile

Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului. Când începe vaccinarea cu serul de la Pfizer, fără programare. Au mai rămas doar câteva zile
Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea cu Pfizer fără programare

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, Valeriu Gheorghiță, a anunțat în cursul zilei de luni noua metodă prin care cetățenii se pot vaccina cu serul de la Pfizer, fără a-și face nicio programare. Potrivit acestuia, noul serviciu va fi disponibil în cel mai scurt timp, astfel că locuitorii mai multor orașe din țară vor putea beneficia.

Metoda va fi simplă și rapidă, fără programare

Valeriu Gheorghiță a anunțat luni deschiderea primelor centre din țară de tip drive-thru, fără programare. Astfel, toate persoanele care se vor vaccina la aceste centre o vor face din mașina personală și vor beneficia de imunizarea cu serul de la Pfizer fără programare în prealabil.

Potrivit medicului, aceste centre se vor deschide inițial la București și Deva, urmând ca și alte orașe din țară să asigure acest tip de serviciu medical. În momentul de față, specialiștii au estimat vaccinarea a 400 de persoane pe zi, ulterior urmând a fi reevaluată situația.

Coorodonatorul campaniei de vaccinare a explicat care sunt actele necesare pentru a putea să ne vaccinăm prin această metodă rapidă și sigură.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare.

Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi. (…) Persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale – autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane – sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport.

În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea cu Pfizer fără programare
Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea cu Pfizer fără programare

Vaccinare fără programare la medicul de familie

În urmă cu câteva zile, medicul Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul referitor la vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Pacienții interesați trebuie să își anunțe medicul de familie pentru a putea fi înscriși pe lista de așteptare, urmând a fi chemați cu actele de identitate. Medicul a anunțat că numărul maxim de vaccinuri efectuate într-un cabinet este de 96 pe zi, această metodă oferind acces mai ușor la imunizarea cetățenilor. Serul cu care se va face imunizarea în cabinetul medicului de familie va fi exclusiv de la AstraZeneca, având în vedere condițiile de păstrare mai accesibile.

”Se respectă toate procedurile și instrucțiunile emise de CNCAV în ceea ce privește activitatea de vaccinare, însă trebuie să ținem cont de faptul că această posibilitate foarte probabil că va fi implementată de la sfârșitul acestei săptămâni, de vineri, pentru a ne asigura că există un număr suficient de doze în centrele de vaccinare, ținând cont că alocarea dozelor către centrele de vaccinare se face în baza programărilor deja existente în platformă.

Al doilea aspect, numărul persoanelor care pot fi programate și vaccinate pe un cabinet este de maximum 96. Așa încât trebuie să înțelegem că nu vorbim și nu încercăm o aglomerare a centrelor de vaccinare, ci o facilitatea a accesului persoanelor la vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI