Valentin Mihăilă, transfer la o grupare de Champions League. Unde va juca fostul fotbalist de la Parma

de: Gabriel Peneș
31 01. 2022

Valentin Mihăilă, transfer la o grupare de Champions League. Atacantul român de la Parma va scăpa, deocamdată, de coșmarul din Serie B. Adus pentru 9,1 milioane de euro, în toamna lui 2020, la gruparea emiliană, Mihăilă s-a confruntat cu mai multe accidentări. Dar valoarea sa l-a adus în atenția uneia dintre fruntașele din Serie A, acolo unde va și juca, cel puțin până la finalul acestui sezon.

Valentin Mihăilă, transfer la o grupare de Champions League

Valentin Mihăilă, transfer la o grupare de Champions League. Atacantul român și-a făcut un cadou cu cîteva zile înainte de a împlini 22 de ani, miercuri, 2 februarie. Mihăilă a ajuns la Parma, în toamna lui 2020, de la U. Craiova, pentru o sumă consistentă, 9,1 milioane de euro.

Valentin Mihăilă a avut evoluții, în general apreciate, dar nici el, nici colegul de echipă, Dennis Man, n-au putut stopa căderea Parmei în Serie B. În acest sezon, Mihăilă s-a confruntat cu mai multe accidentări, având doar 13 apariții în tricoul „cruciaților”, pentru care a marcat 2 goluri.

Dar situația lui Valentin Mihăilă a s-a schimbat destul de rapid, el urmând să joace în partea a doua a sezonului la Atalanta Bergamo, una dintre fruntașele din Serie A. Atalanta ocupă locul 4, după 22 de meciuri și luptă din nou pentru a-și asigura un loc în grupele UEFA Champions League, așa cum s-a întâmplat în ultimele sezoane.

Unde va juca fostul fotbalist de la Parma

Transferul lui Valentin Mihăilă la Atalanta a fost confirmat și de tatăl jucătorului, Marian Mihăilă.

„După 2-3 zile de negocieri, azi (n.r. – duminică) am primit vestea că a semnat cu Atalanta până în vară, împrumut cu opțiune de transfer definitiv. Urmează să facă vizita medicală și cred că în această seară semnează contractul. Am vorbit cu el. E bine. A ajuns la o echipă mare, cu tradiție, de Champions League. Efortul e mult mai mare, trebuie să muncească mai mult. Concurența e mai mare. Avem încredere în Vali și sper să ne bucurăm și de reușitele lui.

Poate fi mai ușor, depinde de el, cum se va acomoda. E bine că știe limba. Azi am primit vestea cea mare și vom merge la el”, a declarat Marian Mihăilă pentru Antena Sport.

Antrenorul Parmei, Giuseppe Iachini, a declarat că regretă plecarea lui Valentin Mihăilă, care a fost decisă exclusiv de către club.

„Îmi pare rău că l-am pierdut pe Mihăilă, un jucător de calitate. Clubul a luat această decizie. L-am adus pe Simy, vom vedea ce va fi. Trebuie să ne concentrăm acum asupra meciurilor, să avem încredere. Cu siguranță vom mai face câteva transferuri”, a spus Iachini, citat de tuttomercatoweb.com.

Mutarea lui Mihăilă la Bergamo poate deveni definitivă în vară, contra unei sume de 9 milioane de euro, au anunțat cei de la site-ul tuttoatalanta.com. Suma poate urca, cu anumite bonusuri de performanță, până la 12-13 milioane de euro.

Atalanta este calificată și în 16-imile de finală ale Europa League. Gruparea antrenată de Gian Piero Gasperini (64 de ani) va înfrunta echipa greacă Olympiakos, pe 17 și 24 februarie. Până atunci, pe 6 și 13 februarie, gruparea din Bergamo le va înfrunta în campionat pe Cagliari și Juventus. În 10 februarie va avea partida din sferturile de finală ale Cupei Italiei, contra Fiorentinei.