O șansă să scăpăm de Vâlcov: instanța supremă a dat motivarea condamnării la 8 ani de închisoare

O șansă să scăpăm de Vâlcov: instanța supremă a dat motivarea condamnării la 8 ani de închisoare

A trecut atât de mult timp de când a fost condamnat la 8 ani de închisoare, încât este normal să fi uitat că Vâlcov, pe lângă faptul că este somitatea din spatele bugetului dezastruos, e un penal.

Darius Vâlcov a fost condamnat pe 8 februarie 2018 la 8 ani de închisoare cu executare pentru mai multe capete de acuzare vizând diverse forme de corupție. Din păcate, consilierul premierului Viorica Dăncilă pe probleme de economie nu a putut să inițieze apelul la acea sentință, din cauza faptului că nu a fost redactată motivarea ei de către instanța supremă în stat. A trecut deja mai bine de un an de atunci.

Pe parcursul zilei de ieri, cei de la Hotnews au aflat că motivarea sentinței de condamnare a lui Vâlcov a fost redactată de magistrații instanței supreme. A trecut mai bine de un an de la momentul condamnării, dar măcar suntem un pic mai aproape ca somitatea în probleme de economie a României să ajungă după gratii.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în mai 2015 pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată. Actualul consilier al premierului a făcut aceste activități ilegale în perioada în care a ocupat poziția de primar al municipiului Slatina.

În același context, au fost trimiși în judecată Lucian Petrut Șușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov), Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte și Constantin Tomescu.

Este important de reținut că Vâlcov a primit mai mult condamnări la finalizarea procesului din luna februarie a anului trecut, dar s-a optat pentru cea mai mare dintre ele, de șase ani, la care s-au mai adăugat doi ani pentru toate celelalte. La momentul respectiv, s-a bucurat de o condamnare de patru ani de închisoare pentru trafic de influență, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția. De asemenea, instanța a decis menținerea sechestrului instituit în acest dosar pe bunuri și conturi ale actualului consilier al premierului.

Sursa: Hotnews
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI