Val de căldură fără precedent în luna aprilie. Sunt temperaturi de peste 40 de grade, care sunt țările afectate

de: Stan Nicu
19 04. 2023

Vremea schimbă din nou foaia, însă de data asta sunt anunțate temperaturi neobișnuit de mari. Astfel, experții meteorologi internaționali anunță un val de căldură fără precedent în luna aprilie. Sunt temperaturi de peste 40 de grade, care sunt țările afectate.

Vremea a luat-o razna. Temperaturile în câteva țări au ajuns și la 45 de grade Celsius

Un avertisment neobișnuit al meteorologilor a creat panică în lume. Mai multe țări sunt afectate de o alertă de căldură neobișnuită pentru luna în care ne aflăm.

În mai multe țări din Asia s-au înregistrat temperaturi record pentru luna aprilie. Autoritățile de acolo au emis alerte prin care au informat populația asupra efectelor valului de căldură instalat recent.

Asia de Sud-Est, cotropită de valul de caniculă

Astfel, pe teritoriul Asiei de Sud-Est, unele țări au înregistrat în aceste zile cele mai ridicate temperaturi din istorie.

Pe lista țărilor afectate de avertizarea de căldură se regăsețte și Laos, care este cea mai recentă zonă în care alerta de vreme caniculară a pus stăpânire. Acolo, temperaturile de 42,7 de grade Celsius reprezintă un record istoric.

Unde se așteaptă 50 de grade Celsius

De asemenea, în weekendul care tocmai a trecut, în Thailanda s-au înregistrat 45 de grade Celsius, fiind pentru prima dată în istoria când se întâmplă un astfel de lucru.

La începutul acestei luni, autoritățile thailandeze au emis o alertă de sănătate pentru mai multe zone di țară, din cauza indicelelui de căldură. Astfel, temperaturile ar putea să ajungă la 50 de grade Celsius.

Mai exact, indicele de căldură este ceea ce corpul uman simte și ia în considerare combinația dintre teperatură și umezeală.

China, temperaturi caniculare

Nici China nu a fost ocolită de temperaturile neobișnuite. În cursul zilei de marți, termometrele au indicat 42,4 de grade Celsius în Yuanyang, în sud-est.

De asemenea, la începutul acestei săptămâni, peste 100 de stații meteorologice din 12 provincii au înregistrat depășiri ale recordului de temperatură din aprilie, conform meteorologului Jim Yang.

Canicula a făcut 13 victime în India

În Pakistan, India, Nepal și Bangladesh nu au fost înregistrate recorduri, însă temperaturile au fost foarte mari și în aceste regiuni. În India, cel puțin 13 de persoane au murit și alte zeci au fost spitalizate după ce au făcut insolației.

Pentru a preveni astfel de situații, autoritățile indiene au închis mai multe școli și au impus diferite restricții. Meteorologii din zonă au anunțat temperaturi extrem de ridicate și în zilele următoare.