“Vaccinul va fi gata înainte de Crăciun”. Cine a dat acum vestea așteptată de omenire
Vești bune pentru omenire! Specialiștii au muncit din greu în lunile acestea pentru a găsi tratamentul pentru virusul din China. Antidotul va fi gata chiar înainte de sărbătorile de iarnă!
Vaccinul împotriva virusului din China, gata înainte de Crăciun
Un vaccin care va spulbera criza sanitară a fost dezvoltat de către cercetătorii de la Universitatea Oxford. Profesorul care conduce proiectul susține că urmează ca acesta să fi gata până în sărbătorile de iarnă. Oamenii de știință au grăbit procesul pentru un vaccin în contextul în care cazurile au crescut la peste 43 de milioane de oameni la nivel mondial. Un antidot dezvoltat de cei mai cunoscuți specialiști aduce speranța în rândul oamenilor deja saturați de vremurile acestea. Profesorul Adrian Hill, fondator și director al Institutului Jenner al Universității din Oxford, susține că vaccinul urmează să primească aprobare înainte de Crăciun, astfel să poată fi dat spre folosință medicilor și persoanelor în vârstă. Antidotul va fi lansat în restul Regatului Unit de la începutul anului 2021, arată profesorul Hill. Conform Daily Mail, Hill a mai adăugat într-o convorbire online cu alți colegi că:
„Licența inițială ar fi pentru utilizare de urgență, nu aprobarea completă. Vor dori să vadă mai multe date privind siguranța și poate eficacitatea înainte de a acorda o licență pentru vaccinarea tuturor. În această țară, prioritățile noastre sunt destul de clare … vom vaccina persoanele cu risc ridicat înainte de a vaccina tinerii, cei în formă și sănătoși, care prezintă un risc mai mic. Cred că majoritatea țărilor vor face asta. Așadar, ceea ce căutăm anul acesta este o autorizație de„ utilizare de urgență ”, care ne va permite să mergem și să vaccinăm pe cei mai expuși riscului ca prioritate, apoi la începutul anului viitor, toți ceilalți”
Adrian Hill, profesor, fondator și director al Institutului Jenner al Universității din Oxford (Sursa: mirror.co.uk)
„Avem un regulator bine informat, sensibil, care ia decizii pe baza unei analize bazate pe risc”
Conform profesorului, Agenția de reglementare a medicamentelor și a produselor medicale a fost „fantastică”. El a adăugat: „De aceea spunem că aceasta este una dintre cele mai bune țări din lume pentru a face studii clinice – avem un regulator bine informat, sensibil, care ia decizii pe baza unei analize bazate pe risc, mai degrabă decât a unui set de reguli dogmatice. ”
- Vaccinul de la Oxford este la momentul acesta supus studiilor în faza a III-a la peste 20.000 de participanți din Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud și Japonia.