Vaccin vechi de 100 de ani, testat în Australia. Ce s-a descoperit
Australia testează pe mii de oameni un vaccin vechi de 100 de ani pentru a vedea dacă funcționează și împotriva noului virus. Starea de sănătate a pacienților va fi urmărită prin telefonul mobil. Ce au descoperit specialiștii.
Vaccin vechi de 100 de ani, testat în Australia
Aproape 4.000 de angajați ai spitalelor din Australia vor fi injectați cu un vaccin împotriva tuberculozei, inventat în urmă cu 100 de ani, pentru a vedea dacă funcționează și împotriva COVID-19. Experimentul la care s-a alăturat Australia se derulează în mai multe țări. El va începe săptămâna viitoare, iar rezultatele vor fi cunoscute peste șase luni.
Vaccinul pentru bacilul Calmette-Guerin (BCG) este administrat în fiecare an la peste un milion de copii în țările cu tuberculoză. Cercetătorii susțin că ar putea fi eficient și împotriva noului virus datorită capacității sale de a întări sistemul imunitar. De altfel, vaccinul BCG ajută organismul să lupte împotriva virusurilor și bolilor. În schimb, important de menționat este că nu vindecă afecțiunea.
Cât despre participanți, jumătate dintre aceștia vor fi injectați cu vaccinul BCG, care are și câteva efecte adverse, iar restul grupului va primi un placebo. Starea de sănătate a ambelor grupuri va fi monitorizată de personalul abilitat printr-o aplicație instalată pe telefoanele mobile, transmite Murdoch Children’s Research Institute (MCRI) din Melbourne.
„Este reutilizarea unui vaccin foarte vechi folosit cu un alt scop”, a declarat Nigel Curtis, șeful echipei de cercetare de la institutul australian.
Vești bune de la OMS
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a informat că descoperirea vaccinului eficient în tratarea contaminării cu COVID-19 ar putea dura 18 luni. Cercetătorii din Europa, SUA și Australia au început să caute leacul după ce China a făcut publică, la jumătatea lunii ianuarie, întreaga secvență de ARN a virusului. La finalul lunii ianuarie, a urmat un nou pas important al cercetătorilor australieni de la Doherty Institute, reușind să multiplice virusul viu. Conform acestora, un vaccin are nevoie de doi până la cinci ani de cercetare și testare. Partea pozitivă este că istoricul cercetărilor în privința coronavirușilor și colaborarea internațională în cazul COVID-19 dau speranța că este posibil ca antidotul să fie găsit mai repede.