05 mai 2024 | 16:40

Urarea de Paște a SRI a stârnit mii de reacții. Românii s-au întrecut în comentarii: “Cei mai tari!”

Diverse
Urarea de Paște a SRI a stârnit mii de reacții. Românii s-au întrecut în comentarii: “Cei mai tari!”
Urarea de Paste a SRI a starnit mii de reactii. Romanii s-au intrecut in comentarii

Serviciul Român de Informații (SRI) reprezintă principala agenție de informații din România, având ca responsabilitate asigurarea securității naționale prin colectarea, analiza și furnizarea de informații relevante pentru protejarea intereselor și valorilor statului român. Cu o istorie și o evoluție îndelungată, SRI își desfășoară activitatea sub controlul Parlamentului și sub coordonarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). Cu ocazia sărbătorilor pascale, SRI a transmis un mesaj care a devenit rapid viral.

SRI, mesaj viral de Paște

Înființat în anul 1990, Serviciul Român de Informații a preluat rolul de principală agenție de informații din România după căderea regimului comunist. Inițial, organizația a fost concepută pentru a proteja securitatea națională și a țării împotriva unor amenințări externe și interne, precum spionajul, terorismul și alte activități ilegale. De-a lungul timpului, SRI și-a adaptat și extins capacitățile pentru a face față noilor amenințări și provocări, inclusiv în domeniul cibernetic și al securității informaționale.

Duminică, în prima zi de Paște, Serviciul Român de Informații (SRI) a scris un mesaj inedit în mediul online, la care au reacționat mii de români.

„Nu credem până nu vedem cu ochii noștri”, este mesajul SRI care, în doar câteva ore, a strâns mii de reacții și sute de comentarii, cum ar fi: „Cei mai inteligenți! Cei mai tari! The best of the best! Paște binecuvântat, să ne apărați de noi înșine! Semnat cu mândrie, fată de securist!”.

Internauții nu s-au lăsat mai prejos, urând și ei sărbători fericite Serviciului Român de Informații. Totuși, unii utilizatori de Facebook au trecut la Teoria Conspirației.

„Totul va fi bine .Iepurele este Uriașul de Transilvania,are auzul bine dezvoltat,unghiul vizual ajunge pînă la 360°,este folosit ca simbol datorită numărului mare de urmași,are personalitate unică,își protejează teritoriu,doarme cu ochii deschiși,recunoaște proprietarul după vedere dar și sunet,bate din lăbuțe înseamnă că încearcă să avertizeze asupra unui pericol.Șoșoiul este necesar,însă cel din imagine este Gigant.#PașteFericit”, a scris un român.

Detalii despre Serviciul Român de Informații

Una dintre principalele responsabilități ale SRI este colectarea, analiza și evaluarea informațiilor relevante pentru securitatea națională, provenite atât din surse interne, cât și externe. Agenția cooperează strâns cu alte instituții de aplicare a legii, precum și cu serviciile de informații ale altor state, în cadrul unor parteneriate și alianțe internaționale pentru combaterea amenințărilor transnaționale.

În plus, SRI are un rol important în protejarea securității cibernetice și a infrastructurii critice a României împotriva atacurilor informatice și a altor amenințări cibernetice. Agenția desfășoară activități de monitorizare, detecție și contracarare a amenințărilor cibernetice, colaborând cu sectorul privat, instituțiile guvernamentale și alte organizații pentru a asigura securitatea cibernetică a țării.

De-a lungul anilor, organizația a fost implicată într-o serie de controverse și critici legate de practicile sale de supraveghere și de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Agenția este supusă controlului și supravegherii Parlamentului și este obligată să respecte legislația națională și standardele internaționale în domeniul drepturilor omului și al libertăților individuale.

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Fenomen alarmant în Armata Română. Motivul pentru care tot mai mulți ingineri militari aleg să renunțe la carieră
EVZ.ro
Cel mai mare pericol pentru șoferi. Nimeni nu s-a gândit la asta
Digisport.ro
Cum l-a numit presa britanică pe Adrian Mutu, după ce "Briliantul" s-a pozat cu Cristiano Ronaldo
Adevarul
Care este cea mai ieftină capitală din Europa pentru amatorii de city break-uri. Se poate mânca cu mai puțin de 3 euro
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Cum îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Locul din locuință unde modemul are cel mai bun randament
EVZ.ro
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Spynews
TAXA obligatorie de care șoferii nu au auzit. NU poți circula dacă nu plătești
Capital.ro
Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Schimbări rentabile pentru Berbeci, reuşite excepţionale pentru Balanţe
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
GREEN NEWS a plantat pentru viitor. Acțiune de plantare a sute de copaci în zona Lunca Cetății din București
Mediaflux
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi detalii despre atentatul din Slovecia
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții. Invitații au privit uimiți ce scoate din valiză
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro