22 apr. 2024 | 11:53

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din România a murit la doar 68 de ani. Liviu Galan făcea furori cu maşinile sale de lux

News
Unul dintre cei mai bogaţi oameni din România a murit la doar 68 de ani. Liviu Galan făcea furori cu maşinile sale de lux
„Liviu Galan, fostul finanțator al echipei FC Național, a încetat din viață.”

Pentru fanii fotbalului, numele regretatului om de afaceri Liviu Galan este unul extrem de cunoscut, fiind fostul finanțator al echipei FC Național. Din păcate, conform informațiilor de ultimă oră, acesta a murit, fiind unul dintre cei mai bogaţi oameni din România.

Liviu Galan, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România

În anii de glorie ai fotbalului intern, imediat după 1990, numele de FC Național a însemnat ceva pentru fanii sportului cu balonul rotund. Odată cu liberalizarea pieței au început să apară și așa-numiții finanțatori în fotbalul românesc, iar la acea vreme competitori direcți erau regretatul Liviu Galan, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, Gigi Becali și George Copos.

Liviu Galan, printre primii români incluși în Topul Forbes, avea să intre în atenția opiniei publice, atât din prisma statutului de finanțator al echipei FC Național, dar și prin extravaganțele sale cu mașini de lux, ca de alfel cum făcea și Gigi Becali.

La momentul 2011, conform publicației amintite, Liviu Galan, de altfel o persoană discretă, în ciuda extravaganțelor, avea o avere estimată la peste 30 de milioane de euro, dar astăzi, din păcate, este doliu imens în sport.

FC Național și drumul în ligă încheiat în 2008

În 1994, pe vremea când celebra echipă ”Parcul cu Platani”, sau „Progresul”, se redenumea în FC Național, Cornel Dinu era numit în fruntea SC Progresul SA, iar președinte de onoare era Ilie Năstase.

Echipa avea să aibă o perioadă extrem de bună, terminând pe primul loc, la egalitate cu Steaua, la finalul turului de campionat. Este momentul în care apare și Liviu Galan ca finanțator al echipei, iar în locul lui Cornel Dinu, plecat la Dinamo, vine Gino Iorgulescu.

Dar, ca urmare aunor situații financiare deficitare, drumul echipei FC Național, fostă „Progresul”, se va încheia în sezonul 2008-2009, după ce era exclusă de FRF din campionat și din complexul Cotroceni, ca urmare a datoriilor mari acumulate față de BNR.

Liviu Galan a murit la doar 68 de ani

Mulți aveau să se întrebe de unde făcuse o asemenea fabuloasă avere Liviu Galan, iar din ceea ce se știa la acel moment, banii proveneau din afaceri cu armament, tehnologii de securitate și vânzarea de avioane.

Liviu Galan, un român cu dublă cetățenie, israeliană și română, a dus o viață plină de lux, dar discretă în cele din urmă, proprietățile sale situându-se în Franța, Germania, SUA, și România.

Avea să devină celebru pentru colecția de mașini de lux, cu precădere Bentley, de aici rivalitatea sa și cu Gigi Becali. Din păcate, este doliu în fotbal, iar vestea morții sale avea să fie dată de LPF, într-un text publicat pe rețelele de socializare:

„Liviu Galan, fostul finanțator al echipei FC Național, a încetat din viață. Întreaga familie FC Național este alături de cei greu încercați prin această fulgerătoare dispariție.

Liga Profesionistă de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în anunțul făcut de Liga Profesionistă de Fotbal.

Condoleanțe familiei, și Dumnezeu Să-l aibă în paza Sa!

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Cea mai bună carne pentru grătar: ”Este cea mai sănătoasă alegere!”
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro