Unt moale și proaspăt timp de 30 de zile? Da! Trucul care îți va face viața mai ușoară în bucătărie

Unt moale și proaspăt timp de 30 de zile? Da! Trucul care îți va face viața mai ușoară în bucătărie
Unt moale si proaspat timp de 30 de zile Da Trucul care iti va face viata mai usoara in bucatarie

Barbara Costello, cunoscută sub numele de Babs, este bunica a opt copii și experta culinară din spatele brandului Brunch cu Babs. Își împărtășește înțelepciunea din bucătărie și rețetele tradiționale de familie pe rețelele sociale, acolo unde internauții se bucură de trucurile sale. Cum pastrezi untul proaspăt pentru o lună de zile.

Cum se păstrează untul proaspăt pentru 30 de zile

Influencerița de cooking și-a sfătuit, recent, cele două milioane de fani TikTok cu privire la metoda ideală de a păstra untul pentru mai mult timp, în așa fel încât să rămână proaspăt. Ea recomandă utilizarea unui „clopot de unt”.

Este vorba despre o anumită ustensilă care permite ca termenul de valabilitate al untului să fie prelungit cu câteva săptămâni, menținând ingredientul moale și pufos, pregătit pentru a fi încorporat în cele mai bune rețete.

 „Acest lucru se găsește în majoritatea bucătăriilor franceze, dar nu sunt prea sigur că știi ce este. Se numește clopoțel de unt, ghiveci de unt sau păstrător de unt.”, spune Barbara Costello.

Cu ajutorul acestei ustensile, untul rămâne „tartinabil, minunat, de fiecare dată când ai nevoie, păstrat pe blat până la 30 de zile.”, spune celebra gospodină.

Citește și Rețetă de nuci umplute și fragede. Așa ți le făcea bunica în copilărie, sunt un deliciu!

Tot ce trebuie să faci este să iei untul înmuiat și să umpli clopoțelul, folosind un cuțit pentru a-l întinde. Apoi, adaugi o treime dintr-o cană de apă rece în vasul respectiv.

„Folosesc unt sărat, așa că ea merge direct în vas. Unt nesărat? La fel ca un praf de sare în apa ta. Asigură-te că schimbi apa la fiecare câteva zile și va rezista până la 30 de zile chiar pe blatul tău.”, spune Babs, potrivit celor de la express.co.uk

Când au apărut clopotele de unt

Un clopot de unt menține untul rece, chiar și pe vreme caldă, potrivit specialiștilor, deoarece acesta utilizează apă și izolație pentru a răci untul.

Aceste clopote de unt sunt cunoscute și sub denumirea de „mâncăruri franceze cu unt” și au fost inventate la începutul anilor 1800, în orașul francez Vallauris.

Aceste vase te ajută să păstrezi untul în condiții de etanșare la aer, la temperaturi mai joase de 27 de grade. Unii dintre susținătorii lui Babs de pe rețelele sociale au mărturisit că își folosesc propriile clopoței de unt, pentru a prelungi valabilitatea alimentului.

Citește și Cum prepari cel mai pufos și delicios orez. Trucul secret folosit în marile restaurante