07 oct. 2022 | 21:19

Unt moale și proaspăt timp de 30 de zile? Da! Trucul care îți va face viața mai ușoară în bucătărie

Diverse
Unt moale și proaspăt timp de 30 de zile? Da! Trucul care îți va face viața mai ușoară în bucătărie
Unt moale si proaspat timp de 30 de zile Da Trucul care iti va face viata mai usoara in bucatarie

Barbara Costello, cunoscută sub numele de Babs, este bunica a opt copii și experta culinară din spatele brandului Brunch cu Babs. Își împărtășește înțelepciunea din bucătărie și rețetele tradiționale de familie pe rețelele sociale, acolo unde internauții se bucură de trucurile sale. Cum pastrezi untul proaspăt pentru o lună de zile.

Cum se păstrează untul proaspăt pentru 30 de zile

Influencerița de cooking și-a sfătuit, recent, cele două milioane de fani TikTok cu privire la metoda ideală de a păstra untul pentru mai mult timp, în așa fel încât să rămână proaspăt. Ea recomandă utilizarea unui „clopot de unt”.

Este vorba despre o anumită ustensilă care permite ca termenul de valabilitate al untului să fie prelungit cu câteva săptămâni, menținând ingredientul moale și pufos, pregătit pentru a fi încorporat în cele mai bune rețete.

 „Acest lucru se găsește în majoritatea bucătăriilor franceze, dar nu sunt prea sigur că știi ce este. Se numește clopoțel de unt, ghiveci de unt sau păstrător de unt.”, spune Barbara Costello.

Cu ajutorul acestei ustensile, untul rămâne „tartinabil, minunat, de fiecare dată când ai nevoie, păstrat pe blat până la 30 de zile.”, spune celebra gospodină.

Citește și Rețetă de nuci umplute și fragede. Așa ți le făcea bunica în copilărie, sunt un deliciu!

Tot ce trebuie să faci este să iei untul înmuiat și să umpli clopoțelul, folosind un cuțit pentru a-l întinde. Apoi, adaugi o treime dintr-o cană de apă rece în vasul respectiv.

„Folosesc unt sărat, așa că ea merge direct în vas. Unt nesărat? La fel ca un praf de sare în apa ta. Asigură-te că schimbi apa la fiecare câteva zile și va rezista până la 30 de zile chiar pe blatul tău.”, spune Babs, potrivit celor de la express.co.uk

Când au apărut clopotele de unt

Un clopot de unt menține untul rece, chiar și pe vreme caldă, potrivit specialiștilor, deoarece acesta utilizează apă și izolație pentru a răci untul.

Aceste clopote de unt sunt cunoscute și sub denumirea de „mâncăruri franceze cu unt” și au fost inventate la începutul anilor 1800, în orașul francez Vallauris.

Aceste vase te ajută să păstrezi untul în condiții de etanșare la aer, la temperaturi mai joase de 27 de grade. Unii dintre susținătorii lui Babs de pe rețelele sociale au mărturisit că își folosesc propriile clopoței de unt, pentru a prelungi valabilitatea alimentului.

Citește și Cum prepari cel mai pufos și delicios orez. Trucul secret folosit în marile restaurante

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro