Misterul Universului, aproape de a fi dezlegat. Prima imagine cu o gaură neagră

Misterul Universului, aproape de a fi dezlegat. Prima imagine cu o gaură neagră
Prima imagine cu o gaură neagră va fi publicată pe 10 aprilie 2019

Găurile negre ne-au fascinat de-a lungul deceniilor trecute, dar nimeni nu a reușit până acum să fotografieze una. Se pare că așteptarea a luat sfârșit, pentru că oamenii de știință au anunțat că au reușit să obțină prima imagine cu o gaură neagră și au de gând să o arate întregii lumi săptămâna viitoare.

Miercuri, 10 aprilie, în cadrul mai multor conferințe de presă care vor avea loc în diferite locații din întreaga lume, oamenii de știință vor dezvălui prima poză a unei găuri negre. Anunțul a fost făcut de Agenția Spațială Europeană, care a precizat că este vorba despre Sagittarius A, o gaură neagră supermasivă aflată în centrul Căii Lactee.

Găurile negre sunt invizibile, deci nu pot fi observate cu ochiul liber și nici cu ajutorul telescopului, ceea ce înseamnă că savanții au reușit să fotografieze orizontul, sau mai bine zis marginea unei găuri negre din care lumina nu poate scăpa.

Prima imagine cu o gaură neagră va fi arătată publicului pe 10 aprilie 2019

Se anunță un eveniment interesant pe data de 10 aprilie, când oamenii de știință au de gând să arate omenirii prima fotografie cu o gaură neagră. Imaginea ar trebui să fie una foarte interesantă, din moment ce Sagittarius A este învăluită într-un nor gros de praf și gaz.

Găurile negre sunt stele căzătoare care au o gravitație atât de puternică încât nici măcar lumina nu mai poate scăpa din ele. În aceste condiții, fotografia pe care o promit oamenii de știință ar putea arăta ca un punct de cerneală înconjurat de un inel de lumină puternică.

Orice ar urma să vedem miercuri, va fi ceva ce omenirea nu a mai văzut până acum, scrie presa internațonală. Conferințele de presă din data de 10 aprilie vor avea loc în Bruxelles, Santiago, Shanghai, Taipei, Tokyo și în mai multe orașe din SUA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI