Porcii zburători sunt în continuare chestii de fantezie. Dar porci vorbitori, ca E.B. Wilbur, iubitor de noroi al lui White, ar putea să nu fie atât de îndepărtat. Având mult timp la dispoziție, mulți cercetători s-au gând să cerceteze și să dezbată dacă porcul poate să fie un mai bun prieten omului decât câinele.
Porcii de talie mcă, din rasa Barnyard, sunt creaturi inteligente. Sunt cunoscuți că lucrează în perechi pentru a manevra anumite lucruri și după ce își vor da seama cum să deschidă, de exemplu o poartă, vor face acest lucru în mod repetat, spune Ken Kephart, un profesor de știință animală, care a petrecut mai mult de 20 de ani lucrând cu porcii.
Atât porcii, cât și câinii sunt destul de deștepți, spun cercetătorii din țara vecină, Ungaria, dar „inteligența” la animale este definită de obicei într-un mod limitat, ca fiind capacitatea de a învăța ceea ce oamenii încearcă să le învețe. Nu există niciun coeficient de coeficiență intelectuală sau o altă măsură standard pentru inteligența animală care să permită o comparație dreaptă. „Puteți compara doi porci sau compara doi câini, dar nu puteți compara speciile între ele„, spune Coe. Porcii și câinii se comportă bine în diferite sarcini, în funcție de motivația și punctele lor forte. Mâncarea este motivatorul pentru porci, în timp ce loialitatea și dorința de a fi pe placul sunt motivații primare pentru câini.
Cercetătorii maghiari au decis să vadă dacă porcul, în comparație cu câinele, poate fi la fel de loial și s-au apucat să studieze modul în care se comportă porcii pitici încă din 2017. Porcii pot fi fideli, dar nu în măsura în care sunt câinii. „Câinilor le place foarte mult să le placă oamenilor cu care lucrează. Porcii sunt mult mai independenți.„, spun cercetătorii. De asemenea, animalele au abilități fizice diferite, porcii au tendința de a fi apropiați și se bazează pe simțurile mirosului și auzului. Câinii au, de asemenea, un simț puternic al mirosului, dar se bazează mai mult pe vederea lor decât o fac porcii. Câinii sunt, de asemenea, mai capabili să-și folosească gura pentru a ridica obiecte.
„Un câine poate învăța sarcina A mai repede decât un porc, dar un porc poate învăța sarcina B mai repede decât un câine. Ambele specii au petrecut mult timp cu oameni, sute de mii de ani cu hominizi. Comportamentul lor a fost format pe măsură ce au evoluat, modelat prin interacțiunile lor cu oamenii.”, spune Brenda Coe, asistent adjunct profesor de știință animală.
Cu excepția celor crescuți pentru a vâna trufe, porcii nu au fost crescuți sau crescuți cu mult în afară de hrană sau pregătiți pentru sarcini în modul în care au multe rase de câini. Abilitățile cognitive ale celor două specii au evoluat diferit ca urmare a mediilor lor și a ceea ce li s-a cerut să supraviețuiască.