Ungurii sunt furioși, după declarațiile lui Klaus Iohannis. Președintele, pus la zid de UDMR

Ungurii sunt furioși, după declarațiile lui Klaus Iohannis. Președintele, pus la zid de UDMR
Kelemen Hunor

În acst moment politica românească este zdruncinată de ”eroarea”, așa cum au numit-o reprezentații opoziției, numită Proiectul ”Ținutul Secuiesc”, iar repzentanții UDMR, prin vocea lui Kelemen Hunor îi cer președintelui Iohannis să-și ceară scuze pentru declarația sa pe această temă.

Ungurii sunt furioși, după declarațiile lui Klaus Iohannis

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a reacționat în urma declarațiilor președintelui Iohannis de la ora 12:00, pe marginea proiectului din Camera Deputaților, și spune că președintele Klaus Iohannis a avut „o declarație nedemnă pentru un președinte” atunci când a criticat adoptarea tacită de către Camera Deputaților a unui proiect care prevede autonomia Ținutului Secuiesc.

Ungurii sunt furioși, după declarațiile lui Klaus Iohannis. Președintele, pus la zid de UDMR
Ungurii sunt furioși, după declarațiile lui Klaus Iohannis. Președintele, pus la zid de UDMR

Reamintim că astăzi, după ce a fost adus în fața opiniei publice proiectul ce a trecut tacit în data de 20 aprilie, în Camera Deputaților, astăzi senatorii au fost convocați în ședință, de la ora 14, cu un singur proiect pe ordinea de zi: autonomia Ținutului Secuiesc.

Președintele, pus la zid de UDMR

Controversa generată în jurul acestui proiect a făcut ca astăzi, în Senatul României, legea să devină subiectul disputei politice miercuri dimineață. Adoptarea tacită presupune că legea nu a ajuns pe ordinea de zi, pentru a putea fi adoptată sau respinsă, și trece de prima cameră a Parlamentului fără să fie votată de deputați. Senatul este cameră decizională, iar partidele parlamentare anunță că vor respinge proiectul inițiat de trei parlamentari UDMR.

Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Președintele trebuie să-și ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Președintele Iohannis a avut o declarație dură pe marginea acestui subiect, astăzi la ora 12:00, în care a adus acuze grave celor din PSD, dar și celor de la UDMR.

PSD se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul ungurilor. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista”, a spus Iohannis.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI