Unde trebuie să depozitezi roșiile, de fapt. Mulți oameni fac această greșeală
Roșiile sunt unele dintre cele mai consumate legume vara. Fie că sunt din recolta proprie sau fie că sunt cumpărate de la supermarket, acestea pot pot fi consumate într-o varietate mare de feluri de mâncare. Însă, ca orice legume, roșiile sunt și ele perisabile, iar dacă nu sunt depozitate corespunzător se pot altera mai repede. Află care este modul corect de a depozita roșiile!
Cum ar trebui să depozitezi roșiile?
Specialiștii recomandă românilor să țină roșiile în pungi de hârtie. În acest fel, tomatele pot rezista mai mult, iar riscul să se altereze se va reduce semnificativ.
Este necesar ca aceste legume să fie puse în pungi de hărtie. Cei care optează pentru folosirea unor pungi de plastic, comit o mare greșeală.
Acest tip de ambalaj poate elibera etilenă. De asemenea, dacă roșiile sunt foarte copate este necesar să le așezăm cu codița în jos și într-un loc cât mai ferit de soare.
Te-ar putea interesa și: Cum să obții roșii mari și zemoase. Secretul grădinarilor pentru cea mai bună recoltă de tomate
Alte sfaturi care te pot ajuta să prelungești viața roșiilor
Lista cu sfaturi și recomandări de care trebuie să ții cont nu se termină aici. Grădinarii experți sunt de părere că roșiile care au coaja uniformă pot ține mai mult.
Și roșiile necoapte reprezintă o alegere pentru cei care vor ca acestea să țină mai mult. Temperatura camerei joacă un rol important. Legumele ar trebui ținute fie în cămară sau fie în pivniță.
Temperatura recomandată este de 10 și 21 de grade Celsius. Înainte de a pune roșiile în cămară este indicat să te asiguri că nu au nicio urmă de mucegai.
Dacă una dintre roșii este contaminată fără dar și poate le va contamina și pe celelalte. Dacă vrem ca roșiile să țină mai mult ar trebui să nu le spălăm înainte.
Spălarea le poate face să se deterioreze mai rapid și să-și piardă prospețimea. În schimb, le poți spăla înainte de a le consuma.
Totodată ar trebui să evităm ținerea roșiilor la frigider. Temperaturile reci pot afecta structura internă a roșiilor. Sunt șanse mari ca roșiile să nu mai aibă același gust.
Cel mai probabil, tomatele vor deveni apoase și fără gust. Dacă ții cont de aceste sfaturi, roșiile nu se vor mai strica atât de repede și te vei putea bucura din plin de gustul lor.
Te-ar putea interesa și: Ce să presari peste roșiile din grădină ca să fie mai dulci. Trucul genial pentru recolta de vară