Unde trebuie să arunci, de fapt, bicarbonatul de sodiu după ce îl folosești. Mulți fac greșeala asta

de: Alexandra Chivu
23 08. 2019

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut drept un praf magic bun la toate, dar, pe lângă beneficiile sale intens cunoscute, pe care mulți le știm fără să vrem, fiind lăsate din bătrâni, există și recomandări în cazul în care alegi să îl folosești. Unde trebuie să-l arunci, de fapt, după ce îl folosești?

Unde trebuie să arunci, de fapt, bicarbonatul de sodiu după ce îl folosești

Bicarbonatul de sodiu a năpădit internetul, căci este un ingredient, folosit în mod tradițional la prepararea prăjiturilor, cu ajutorul căruia îți poți curăța toată casa și chiar și grădina. Versatil și accesibil, nu ai crede că poate face vreun rău. Din punct de vedere chimic, bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este o sare acidă care, în ultimii ani, a devenit vedetă în multe domenii seriose, nu doar în banala bucătărie.

Medicii subliniază că locul bicarbonatului este numai în bucătărie

Diverși ”cercetători” l-au indicat drept o alternativă la chimioterapia folosită pentru tratarea cancerului. De subliniat este că bicarbonatul nu este și nu va fi niciodată o găselniță în acest caz. După această clarificare, cert e că, fără probleme, el poate fi folosit în gospodăria fiecăruia, medicii susținând că, revenind la subiectul de mai sus, locul lui este, fără dubii, în bucătărie.

Locul bicarbonatului de sodiu este numai în bucătărie

„Bicarbonatul de sodiu nu este toxic. El se poate folosi fără probleme pentru a obţine aluaturi şi blaturi pufoase, la mititei – unde chiar nu înţeleg de ce au interzis cei de la UE folosirea lui. Dar consumat ca medicament, prezintă risc însemnat de supradozare şi, de aici, risc de deces”, explică medicul Marius Călinici.

Aruncă bicarbonatul acolo unde trebuie

Așadar, după ce te-ai folosit de praful magic, numai în bucătărie sau în afara ei, fie împrăștiindu-l pe covor, ori pe aragaz, indicat este să îl arunci, căci și el, precum uleiul ars, nu poate fi folosit la nesfărșit. Recomandat este să te descotorosești de el aruncându-l în toaletă sau, mai bine, în vasul de toaletă. Praful rămas îl poți combina cu puțin oțet și astfel vei scăpa și de bacterii, respectând și recomandările specialiștilor.