Unde trăiesc bogații lumii. Nu toți beau cocktailuri pe plaje exotice, cum ai crede

Unde trăiesc bogații lumii. Nu toți beau cocktailuri pe plaje exotice, cum ai crede
FOTO Global Panorama / Flickr

Te-ai aștepta ca bogații lumii, cei care au averi de miliarde de dolari și dețin avioane private și proprietăți de lux, să fugă de aglomerație. Nu toți gândesc însă așa.

Potrivit unui raport Knight Frank, aproape jumătate dintre persoanele cu averi impresionante, de ordinul zecilor de milioane de dolari, preferă să locuiască în orașe precum Londra, Tokyo și Singapore. Chiar dacă America e prima economie a lumii, în primele 10 orașe pe care le preferă bogații se află doar New York.

Raportul arată că, de fapt, persoanele cu averi mari preferă să locuiască în marile metropole. Cel mai probabil, e locul din care își pot supraveghea mai bine afacerile. Un exemplu bun în acest sens e Londra, orașul britanic fiind considerat unul dintre cele mai mari hub-uri din punct de vedere financiar și politic la nivel mondial.

Exodul banilor asiatici către Europa

Asia este o regiune extrem de bogată, grație și investițiilor făcute în cercetare și dezvoltare tehnologică. Dar nu înseamnă că banii sunt cheltuiți numai acolo. În 2018, de pildă, oamenii de afaceri din China și Hong Kong au cumpărat aproximativ un sfert din proprietățile vândute în Londra.

Cu alte cuvinte, au pompat nu mai puțin de 2,6 milioane de dolari în achiziția de case și terenuri, dublu față de 2017.

Localnicii nu sunt întotdeauna încântați de acest lucru. Motivul: bogații împing în sus prețul locuințelor și al serviciilor și atunci viața devine mai scumpă pentru cetățenii de rând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI