Unde sunt trimiși soldații ruși care refuză să lupte în război. Informații șocante, mulți se vor revolta

Unde sunt trimiși soldații ruși care refuză să lupte în război. Informații șocante, mulți se vor revolta
Unde sunt trimisi soldatii rusi care refuza sa intre in razboi

Potrivit serviciilor de informații din Ucraina, trupele ruse ar refuza din ce în ce mai mult să lupte împotriva Ucrainei. Tot spionajul ucrainean a anunțat unde sunt trimiși soldații ruși care refuză să intre în război. Informațiile șocante de care mulți se vor revolta, disponibile un pic mai jos.

Ce fac rușii cu soldații lor care refuză să intre în luptă. Serviciile secrete din Ucraina au spus ce se întâmplă

Serviciul ucrainean de informații, într-un mesaj pe Telegram, anunță că mai multe unități ale Regimentului 70 Gărzi Motorizate au refuzat în mod deschis să ia parte la războiul din Ucraina și au solicitat să fie readuse în zonele în care sunt desfășurate în mod normal.

De asemenea, comandanții unităților ar face toate eforturile pentru a ascunde cazurile de insubordonare, mai anunță spionajul armatei ucrainene, în timp ce militarii cei mai necooperanți ar fi „trimiși în cea mai periculoasă zonă a frontului în speranța că vor fi uciși rapid”, se mai arată în mesajul postat pe Telegram.

Rusia încearcă să-și infiltreze agenții în armata ucraineană

Spionii ucraineni mai susțin că Serviciul Federal de Securitate din Rusia a încearcă să se infiltreze în unitățile regimentului cu „agenți și informatori”. BBC nu a putut să verifice informațiile în mod independent.

Armata lui Vladimir Putin prezentă în Ucraina întâmpină dificultăţi în materie de resurse de personal militar şi de comandament, a anunțat miercuri și ministrul britanic al apărării în raportul său pe care îl face în fiecare zi privind războiul din Ucraina.

Rusia a apelat la întăriri

Din acest document reiese că armata rusă s-a confruntat cu o puternică rezistenţă ucraineană, în special în Mariupol, oraş încercuit timp de zece săptămâni. Astfel, Moscova ar fost obligată să facă apel la întăriri, acestea venind în special din Cecenia.

„Este vorba în majoritate de voluntari şi de membri ai Gărzii naţionale cecene, al cărei rol de bază este să asigure securitatea şefului Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov. Desfăşurarea de unităţi disparate demonstrează dificultăţile în ce priveşte resursele întâmpinate de Rusia şi contribuie la un comandament lipsit de unitate care pune piedici operaţiunilor ruseşti”, se poate citi în raport, potrivit La Libre Belgique.

Primul soldat rus care este judecat pentru crime de război

Pe de altă parte, primul proces al unui soldat rus judecat pentru crime de război de la intrarea trupelor de la Moscova în Ucraina a început la Kiev. Soldatul rus este acuzat că a ucis un civil în vârstă de 62 de ani, pe data 28 februarie, în nord-estul Ucrainei.

Judecatul este Vadim Șișimarin, sergent din Irkutsk, Siberia, în vârstă de 21 de ani. Acesta riscă închisoare pe viață pentru crime de război și omor premeditat. Vadim Șișimarin a răspuns afirmativ atunci când judecătorul l-a întrebat dacă își recunoaște faptele.