Unde și la ce temperatură se depozitează corect legumele. Greșeala pe care o fac mulți

de: Ana Chivu
05 11. 2021

Cum trebuie să depozitezi în mod corect legumele? Mulți fac această greșeală după ce vin la cumpărături. Cum trebuie să le pui în frigider și la ce temperatură trebuie să stea acestea?

Truc pentru frigider: unde și la ce temperatură trebuie să păstrezi legumele?

Deși pare că nu ai putea să faci ceva greșit, există câteva detalii la care trebuie să ai grijă atunci când depozitezi alimentele în frigider. Nu este de ajuns să le păstrezi la rece, pentru că fiecare are locul ei și trebuie ținute la o anumită temperatură.

De exemplu, nu este deloc indicat să păstrezi legăturile de ceapă, praz sau verdețuri spălate, ci să le pui direct așa în frigider. Dacă vrei să te folosești de pungi pentru a nu se atinge între ele, specialiștii recomandă pungile de hârtie pentru că în cele de plastic vor transpira și se vor strica mai rapid.

Mulți pun roșiile în frigider, dar este total greșit. Acestea se pun într-un loc răcoros într-un vas deschis sau un coșuleț de paie. Temperatura frigiderului se reglează în funcție de cât este de plin, dar și de anotimp. Ea trebuie să se situeze în jurul valorilor 2 – 7 grade Celsius.

În momentul în care temperaturile de afară cresc, graficul temperaturii din frigider trebuie modificat. Pe lateral trebuie să ai băuturi, sosuri în sticle sau pachete de unt, în zona de mijloc poți depozita lactate și ouă, prăjituri sau mâncare gătită, iar legumele trebuie să se situeze în raftul care le este dedicat, în compartimentele speciale de jos.

Cum să-ți organizezi frigiderul?

Pentru a cunoaște exact temperaturile la care să păstrezi alimentele, ai mai jos o listă cu gradele Celsius la care trebuie să stea fiecare. Dacă nu știai asta, trebuie să-ți reorganizezi frigiderul pentru a te putea bucura de ordine și de ingrediente care să se păstreze mai mult timp proaspete, dar și ținute la rece în mod corect.

„Fiecare produs alimentar are propria temperatură de depozitare, iar producătorul poate garanta prospețimea acestuia numai dacă nu se încalcă regimul de temperatură. Mai mult, pentru diferite produse alimentare, sunt prevăzute temperaturi de depozitare diferite”, arată mychoice-ro.expertolux.com.

De exemplu, astfel:

  • lapte și produse lactate (smântână, chefir, brânzeturi, brânză de vaci etc.) – de la +2 la +6 ˚С;
  • ouă – de la +2 la +4 ˚С;
  • legume crude – de la +4 la +6 ˚С;
  • pește – de la – 4 la – 8 ˚С;
  • carne – +1 la + 3˚С (nu mai mult de 36 de ore);
  • fructe de mare – de la -18 la -24 ˚С;
  • cârnați – de la +2 la + 5˚С”