Unde și când va fi înmormântat Ovidiu Danci. Parcă și-a prevestit moartea

de: Alexandra Chivu
16 06. 2020

Balerinul Ovidiu Danci a murit duminică, la numai 39 de ani. Dansatorul fusese diagnosticat recent cu două afecțiuni grave, printre care și o formă agresivă de leucemie. Înmormântarea sa va avea loc miercuri, în Bistrița.

Ovidiu Danci, înmormântat în locul unde își îndeplinise visul

Dansatorul și fondatorul școlii de balet care îi și poartă numele, Ovidiu Danci, a plecat să danseze cu îngerii, pe 15 iunie. Avea 39 de ani și fusese diagnosticat cu două afecțiuni grave. Artistul a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița joia trecută, fiind la Terapie-Anestezie Intensivă de vineri. Înmormântarea sa va avea loc miercuri, 17 iunie, în Bistrița, unde se afla de ceva timp.

„Vă mulțumim pentru toate gândurile bune și mesajele de încurajare. Mâine, la ora 18.00, la capela de pe strada Tărpiului din Bistrița va avea loc priveghiul. Înmormântarea va avea loc miercuri, în curtea Bisericii Ortodoxe din Unirea, începând cu ora 12.30”, a transmis școala de dans pe care a fondat-o la Bistrița.

Cu două săptămâni înainte de a se stinge din viață, dansatorul a scris pe pagina de socializare a școlii: „Eu, Ovidiu Danci, de azi, mă retrag de la școala de balet din cauza gravelor probleme de sănătate! Noua directoare a școlii este Laura Boldor, în care am încredere maximă și îi mulțumesc pentru tot sprijinul acordat, nu a fost puțin! Vă mulțumesc!”.

Început fulminant, blocat de viză

Ovidiu Danci avea 9 ani când a fost admis la școala de coregrafie din Cluj, cu 10 pe linie. La vârsta de 14 ani a ieșit locul 1 la Olimpiana Națională de coregrafie, a dansat pe scenele operelor din București, Constanța și Iași. A primit apoi o bursă la Academia de Balet din Munchen, a fost admis printre primii și viața i s-a schimbat complet.

Familia a făcut eforturi financiare asidue în toți anii de studiu, când a fost primit și la una dintre cele mai cunoscute companii de balet din lume, ”Trocadero”. Pentru că la acea vreme România nu făcea parte din Uniunea Europeană, balerinul nu a primit viza de care avea nevoie ca să călătorească prin toată lumea. S-a întors în România, a stat o perioadă în Capitală, unde a jucat în serialul ”Om bogat, om sărac” și a fost asistent coregraf în serialul ”Un pas înainte”. Dorul de casă l-a readus pe meleagurile Bistriței.