15 oct. 2024 | 19:25

Unde se strânge toată mizeria din mașina de spălat. Compartimentul de care toată lumea se ferește

Știri generale
Unde se strânge toată mizeria din mașina de spălat. Compartimentul de care toată lumea se ferește
Unde se strânge toată mizeria din mașina de spălat. Compartimentul de care toată lumea se ferește

Mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai utile electrocasnice din orice gospodărie, însă, de multe ori, neglijăm întreținerea ei. Dacă ai observat că hainele tale nu mai ies la fel de curate, că mirosul proaspăt lipsește sau chiar că apar depuneri neplăcute în tambur, e posibil ca un anumit compartiment din mașina de spălat să fie vinovatul.

Acesta este locul unde se strânge toată mizeria în mașina de spălat

Chiar dacă o folosim pentru a curăța hainele, mașina de spălat are nevoie, la rândul ei, să fie curățată din când în când. În unele locuri, din cauza umezelii, se adună microbi și murdărie, iar aceasta poate ajunge ulterior pe haine. Una dintre componentele cele mai murdare este filtrul mașinii de spălat, un compartiment esențial pentru funcționarea corectă a aparatului, dar adesea trecut cu vederea.

Deși este una dintre cele mai importante componente ale mașinii de spălat, filtrul este adesea ignorat când o curățăm. Acesta are rolul de a colecta scamele, reziduurile, firele de păr și alte particule mici care se desprind de pe haine în timpul spălării. În timp, toate aceste resturi se acumulează și pot bloca filtrul, reducând eficiența mașinii și ducând la mirosuri neplăcute sau chiar la scurgeri de apă.

Ceea ce mulți nu știu este că un filtru înfundat poate duce la uzura prematură a mașinii și la creșterea consumului de energie. Pe lângă scame și păr, în filtru pot ajunge și obiecte mici uitate în buzunarele hainelor, cum ar fi monede, agrafe sau bucăți de hârtie. De aceea, este esențial să acorzi atenție acestui compartiment și să-l cureți regulat pentru a prelungi durata de viață a mașinii de spălat și pentru a obține rufe mai curate.

Filtrul mașinii de spălat se află, de obicei, în partea inferioară a aparatului, în spatele unui capac mic. În funcție de model, accesul la filtru poate varia, dar de obicei este ușor de identificat și deschis. Pentru a evita scurgerile de apă atunci când desfaci capacul filtrului, este recomandat să așezi un prosop sau un vas sub el, deoarece apa reziduală din ciclul de spălare se poate scurge.

După ce ai deschis compartimentul, vei observa probabil că filtrul este plin de scame, fire de păr și alte reziduuri. Acestea trebuie eliminate cu grijă, iar filtrul spălat sub jet de apă pentru a îndepărta murdăria mai fină. Dacă observi obiecte străine, cum ar fi monede sau ace, scoate-le cu atenție pentru a preveni deteriorarea mașinii.

Mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai utile electrocasnice din orice gospodărie, însă, de multe ori, neglijăm întreținerea ei.

Filtrul mașinii de spălat

Importanța curățării regulate a mașinii de spălat

Curățarea filtrului ar trebui să fie o activitate de întreținere regulată. În funcție de cât de des folosești mașina de spălat și de tipul de rufe spălate, ar fi ideal să cureți filtrul la fiecare 1-3 luni. Dacă observi că apa nu se evacuează corespunzător, că mașina face zgomote ciudate sau că rufele au un miros neplăcut după spălare, e un semn clar că filtrul este înfundat.

Un alt aspect important este să eviți supraîncărcarea mașinii de spălat, deoarece aceasta poate contribui la acumularea rapidă de scame și la înfundarea filtrului. De asemenea, folosirea excesivă a detergentului poate duce la formarea unor depuneri de săpun și calcar care îngreunează funcționarea filtrului și a întregului sistem de drenaj.

Nu doar în filtru se acumulează multă murdărie, ci și în garnitura de cauciuc care se află între ușă și tambur, în sertarul pentru detergent și în peretele despărțitor care se află în cuva mașinii de spălat, la unele modele.

 

Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Provocarea pe care doar geniile o pot rezolva. Mută două bețe de chibrit pentru a forma 7 pătrate
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Ceaușescu a ținut neapărat să viziteze în SUA. În ce locuri a mers dictatorul
EVZ.ro
Alertă medicală în România! Virusul care poate să te ucidă în 48 de ore a ajuns în spitale. A fost confirmat primul caz
Spynews
Avertisment pentru clienții Banca Transilvania. Toată lumea trebuie să declare. Rămâi fără cont
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
S-A AFLAT cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al ROMÂNIEI! CUTREMUR în POLITICĂ
Mediaflux
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro