Unde să nu te duci în vacanță la final de august 2023. Destinațiile turistice pe care trebuie să le eviți neapărat

de: Ștefan R. Apostol
19 08. 2023

Dacă auzi o bătaie în ușă, să știi că este finalul lunii august. Așa că, poate ar fi cazul, ca pe ultima sută de metri, să te gândești unde să nu te duci în vacanță la final de august 2023. Dacă nu ai niciun plan, îți spunem noi care ar fi destinațiile turistice recomandate, dar și cele pe care să le eviți neapărat. Dacă citești mai departe, ai să afli și de ce.

Final de august 2023, și nu ai planuri de vacanță

Mai avem puțin și trecem de pragul celor 8 luni scurse din acest an, pacă au trecut într-o clipă. Am închis ochii, și gata, a trecut!

Vezi și: Destinațiile de vis din România pe care nu le promovează Ministerul Turismului. De ce?

Sunt mulți cei care, din diferite motive, nu au avut încă vacanță, iar dacă ești printre ei, ar fi cazul să te hotărăști unde să nu te duci în vacanță la final de august 2023.

În cele ce urmează îți propunem câteva destinații la care ai putea reflecta, dar nu mult, că acum se termină luna, dar și date despre destinațiile turistice pe care trebuie să le eviți neapărat.

Așa că citește mai departe și pregătește-te de o vacanță la final de august 2023.

Unde să nu te duci în vacanță la final de august 2023

Cei mai mulți dintre noi au așteptat cu nerăbdare zilele lungi și călduroase de vară, mai ales dacă locuim undeva unde iernile sunt reci, cu zăpadă și umede.

Cu toate acestea, mulți nu au avut timpul necesar pentru a avea o vacanță de vis, pentru a se relaxa, dar s-au gândit acum pe final de august să își planifice o vacanță.

Și cum meteorologii anunță că vom avea și acum, la final de august, valori caniculare, dacă dorești temperaturi mai răcoroase, există câteva locuri în Europa unde poți merge.

Iată, așadar, câteva dintre cele mai bune locuri de vizitat în Europa pentru o vreme blândă de vară, la final de august.

Bruges, Belgia

Cu o temperatură blândă și mult soare, Bruges este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în lunile iunie, iulie și august, când alte destinații din Europa se confruntă cu călduri de vară extreme.

Bruges este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat la final de august 2023

Bruges este, de asemenea, un oraș foarte compact, cu toate atracțiile sale majore și siturile istorice apropiate. Acest lucru îl face un oraș excelent pentru a fi explorat pe îndelete pe jos.

Vezi și: Destinațiile secrete pentru vacanțe în 2023. Una este chiar în România

Parcul Național Triglav, Slovenia

Slovenia este una dintre cele mai bune destinații de vizitat în Europa pentru a evita temperaturile extreme din timpul verii.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să parcurgeți Pasul Vrsic.

Curbele de păr cu viraje abrupte sunt ușor de negociat dacă o luați încet, iar priveliștile de pe pajiștile cu flori și vârfurile alpine înalte sunt uimitoare.

Nu uita să te oprești la frumoasa biserică rusească din lemn, construită de prizonierii de război în 1917 ca memorial pentru camarazii lor.

Cracovia, Polonia

Cracovia, Polonia, este unul dintre cele mai bune orașe în care să călătoriți în Europa pentru a învinge căldura toridă a verii.

Este, de asemenea, un oraș minunat care merită descoperit. Cel mai bun mod de a cunoaște Cracovia este să faci un tur pe jos.

Există multe tururi în Cracovia care te vor învăța despre istoria sa dură și fascinantă, dar îți vor prezenta și diferitele părți ale orașului.

Vezi și: Destinațiile turistice ale anului 2023. Aici va merge toată lumea în vacanță. Ce loc ocupă România

Orașul Vechi, cu piața sa principală masivă, și Cartierul Evreiesc, sunt fiecare părți frumoase și fascinante ale Cracoviei de explorat.

Acestea sunt doar o mică parte din atracțiile turistice spectaculoase din Europa pe care le poți vizita la final de august 2023.

Da, cum nu se poate pădure fără uscături, vă spunem acum și care sunt destinațiile turistice pe care trebuie să le eviți neapărat.

Care sunt destinațiile turistice pe care trebuie să le eviți neapărat final de august 2023

Așa cum scria într-un alt material, programul ”Litoralul pentru toți 2023” este la final, încheindu-se pe 18 septembrie.

Dar parte din resorturile de pe litoralul românesc pot intra, din păcate, în această categorie, motivul fiind prețurile mari și slaba calitate a serviciilor.

Vezi și: Litoralul pentru toți 2023. Unde se pot caza românii la mare cu doar 35 de lei pe noapte

În afară de asta, mai avem o listă cu destinațiile turistice pe care trebuie să le eviți neapărat, care include zone din Asia, și chiar Europa care ar trebui evitate în acest final de lună, având în vedere numărul mare de turiști care și-au programat vacanțe chiar acum.

Un alt motiv pentru care vorbim despre destinațiile turistice pe care trebuie să le eviți neapărat, este și vremea, mai ales condițiile meteo extreme, precum canicula și chiar furtunile imprevizibile, știut fiind faptul că zona Asiei este locul unde furtuni puternice sunt frecvente în această perioadă.

Dacă te gândești să mergi la final de august 2023 în Portugalia, Spania, Italia sau Grecia, ar fi cazul să te gândești mai bune.

Sunt zone nerecomandate datorită calamităților din această perioadă, ca urmare a masivelor incendii de vegetație, incendii care mai sunt și la această oră.

Concluzie

Este clar că acum este ceva mai dificil să-ți planifici o vacanță, dar asta nu înseamnă că peste tot în Europa este periculos, impotrivă.

Ai deja câteva recomandări, și dacă mai cauți și altele, vei găsi unde să nu te duci în vacanță la final de august 2023. Așa că, Baftă la vacanțe!