Unde lucrează soția lui Nicolae Ciucă. Salariul anual pe care îl are

Unde lucrează soția lui Nicolae Ciucă. Salariul anual pe care îl are
Soția premierului desemnat are venituri importante

Numele generalului în rezervă Nicolae Ciucă este unul foarte cunoscut în mediul militar, dar a devenit mai vizibil odată cu desemnarea sa ca premier. Anunțul îl făcea Klaus Iohannis în urmă cu câteva zile, dar misiunea generalului este una foarte grea, având în vedere disensiunile politice. Odată cu venirea sa în primul eșalon politic, a devenit și subiect de discuții și de anchete jurnalistice. Astfel s-au aflat mai multe lucruri, att despre el, cât și despre Maria Ciucă, soția acestuia.

Nicolae Ciucă, generalul devenit premier

Pentru românul de rând numele noului premier desemnat nu a fost unul cunoscut, dar pentru mediul militar românesc și NATO, Nicolae Ciucă este un general respectat. Având la activ mai multe misiuni în teatrele de război conduse de NATO, Nicolae Ciucă și-a câștigat reputația, dar și gradele, participând activ la toate aceste misiuni.

Intrat în rezervă, Nicolae Ciucă acceptă intrarea în politică ca membru al PNL, iar în guvernul condus de Florin Cîțu a deținut funcția de Ministru al Apărării. Din funcția de general al Armatei Române, și ulterior, ca Ministru, Nicolae Ciucă a câștigat bani frumoși, ajungând astăzi la o penise militară de 215.880 de lei pe an, aproximativ 40.000 de euro, și un salariu ca ministru de 168.613 lei.

Cât privește guvernul pe care acesta va trebui să-l formeze, situația nu este deloc una confortabilă, având în vedere disensiunile politice și eșuarea negocierilor din ultimele zile dintre PNL și celelalte partide politice, Nicolae Ciucă declarând la finalul săptămânii trecute:

”Voi căuta să găsesc orice soluție posibilă să avem guvern. Atunci când am primit mandat de la domnul președinte, am spus că voi face apel la toate forțele politice responsabile să avem un guvern, inclusiv PSD.”, a promis Nicolae Ciucă.

Maria Ciucă câștigă peste 50.000 de lei ca angajată MApN

În declarația de avere depusă de Nicolae Ciucă pentru anul 2020 apar și câștigurile soției acestia, Maria Ciucă. Conform Impact, în urma unor investigații jurnalistice, s-a aflat unde lucrează în acest moment Maria Ciucă, dar și înainte.

Conform datelor soția premierului desemnat, în 2010, ar fi lucrat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În acea perioadă Maria Ciucă încasa de la stat un salariu de 1700 de lei, reprezentând un venit total anual de 20.423 de lei.

Mergând mai departe cu investigațiile, s-a aflat că Maria Ciucă, în perioada 2019-2020, a fost angajată în cadrul Ministerului Apărării, unde primea un salariu de 50.602. Datele arată că soția generalului în rezervă primește și o pensie specială în valoare de 59.772 lei pe an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI