Unde este cel mai curat aer din România, de fapt. Județele unde poluarea este cea mai mică

Unde este cel mai curat aer din România, de fapt. Județele unde poluarea este cea mai mică

Două județe din România au cel mai curat aer din toată țara, iar poluare ajunge la niveluri de trei ori mai mic decât restul țării, pe timp de iarnă.

Unde este cel mai curat aer din România, de fapt

Este vorba despre județe Constanța și Tulcea, unde este cel mai mic nivel de poluare din România. Concentrațiile de particule în suspendie sunt cu 30% mai mici decât în restul țării.

Tulcea și Constanța înregistrează o poluare a aerului de trei ori mai mică decât în restul țării, în lunile decembrie, ianuarie și februarie, potrivit unei analize a companiei Airly privind calitatea aerului din Romțnia.

Analiza a inclus regiuni din România și a monitorizat calitatea aerului  și poluarea. Constanța și Tulcea au ieșit fruntașe în acest clasament, cu concentrații de particule în suspensie cu 30% mai mici decât în alte județe din țară.

Litoralul românesc, una dintre cele mai sigure regiuni din țară privind poluarea

„Interesant este faptul că, în lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanța și Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul țării.

Datele analizate privind calitatea aerului sunt valoroase pentru persoanele care se confruntă cu boli ale sistemului cardiovascular și respirator, inclusiv pentru cei care suferă de astm – mersul la mare poate reduce afecțiunile și factorii de risc pentru sănătate”, se arată în analiză.

„Conform datelor analizate prin senzorii noștri, litoralul românesc este una dintre cele mai sigure regiuni din țară atunci când vine vorba de aer curat. E important să analizăm și calitatea aerului atunci când planificăm o vacanță sau o ieșire în aer liber, în natură”, a spus Marcin Gnat, PR & Communication Manager Airly.

Compania a analizat date de la cei 173 de senzori de calitate a aerului care analizează poluații timp de 24 de ore pe zi.

La polul opus se află Brașov, București, Târgu Mureș și Calafat. În plus, potrivit unui raport din anul 2020 al Agenţiei Europene de Mediu, în țara noastră unul din cinci decese au legătură cu poluarea.

Vezi aici un top VISTA cu cele mai poluate orașe din România!”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI