Unde a fost încuiat codul tainic al fericirii. Locul din Rusia unde dorințele rostite corect se îndeplinesc

de: Anca Lupescu
11 01. 2022

Turnul Grifonilor din centrul vechi al orașului Sankt Petersburg păstrează codul tainic al fericirii. Este locul în care dorințele oamenilor se împlinesc, în anumite momente. Fostul Leningrad este unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii. Aici se află palate fastuase, catedrale și castele care păstrează istoria Rusiei. În jurul lor s-au crea o mulțime de legende, iar turiști din întreaga lume vin aici ca să cunoască o parte din istorie, dar și să își manifeste dorințe despre care se spune că vor fi îndeplinite.

Legenda Turnului Grifonilor

Printre aceste clădiri se numără și Turnul Grifonilor, despre care toți locuitorii orașului vorbesc. Turnul se află pe insula Vasilievski, în cartierul Farmaciștilor, în curtea interioară a unui bloc. Accesul în clădire este permis doar locatarilor, pentru că gardul de fier este închis cu un lanț.

Mihail Persanov, un lector universitar de la Universitatea de stat din Sankt Petersburd a participat la un proiect de restaurare a mai multor clădiri din patrimoniul rus, printre care și Turnul Grifonilor.

Istoria spune că mai mulți oameni de știință din diverse domenii au venit pe această insulă și și-au făcut un cartier al lor. De altfel, întreaga afacere a fost moștenită de Alexandr Pel, care ar fi transformat laboratorul farmaceutic într-un alchimic. Legenda spune că el ar fi descoperit codul fericirii, care rostit corect putea îndeplini și cele mai ascunse dorințe.

Codul magic al fericirii

Numerele codului magic au fost scrise pe fiecare cărămidă a turnului și numai cei inițiați ar fi putut să le descopere.

Alchimistul credea că omenirea nu este pregătită pentru un dar așa de mare și a creat niște creaturi cu cap și aripi de vultur și trup de leu, așa numiții grifoni. În mitologia nordică, aceștia erau paznicii aurului.

Se spune că oamenii care se mutau în vecinătatea turnului aveau parte de o viață superbă, fără griji, probleme de sănătate și altele.

Totuși, misterul turnului nu a fost dezlegat, însă mulți oameni vin aici pentru a își spune dorințele.