Un vlogger american, fascinat de vizita sa în București. Cum ne-a promovat Capitala: „Părți ale orașului arată ca o operă de artă”

de: Ștefan R. Apostol
18 09. 2024

În ultimii ani tot mai mulți turiști străini, cu precădere americani ne-au vizitat țara, mulți dintre ei prezentând ulterior ceea ce au vizitat. Este și cazul de față, în care un vlogger american, fascinat de vizita sa în București, a promovat Capitala.

Turismul urban european în creștere

Când vorbim de turism, fără daor și poate, o parte importantă a acestuia îl constituie și sezonul city-break-urilor, mai ales pe timpul verii. Ca și în 2023, conform unor date statistice,  platformele de rezervări online au fost mai aglomerate ca niciodată.

Și tot ca în 2023, tot mai multe orașe din UE au decis să introducă restricții. Spre exemplu, celebrul oraș Amsterdam a limitat numărul de turiști la 20 de milioane de nopți pe an.

Un alt oraș european, de data asta în Croația, Dubrovnik, a limitat numărul autobuzelor turistice și al navelor de croazieră, amendând comportamentul inadecvat. Între timp, Florența, Paris și multe altele au limitat închirierile pe termen scurt, iar Portofino a aplicat amenzi pentru staționarea în locurile frumoase.

Un vlogger american, fascinat de vizita sa în București

Printre marile orașe europene vizitate și în 2024 se numără și Bucureștiul, iar numărul turiștilor în această vară a crescut, conform unor date recente.

În același timp s-a constatat o creștere a numărului de turiști veniți de dincolo de ocean, americanii fiind din ce în ce mai fascinați de ceea ce au descoperit în Capitală.

Bo Refec și soția sa, s-au mutat din American în România

Printre ei și un vlogger american, fascinat de vizita sa în București, stabilit de ceva vreme aici. Recent americanul a postat pe canalul său de Youtube imagini și impresii din București, concluzia acestuia fiind că „Părți ale orașului arată ca o operă de artă”.

Bo Refec: „Calitatea vieții este palpabilă”

Vlogger-ul Bo Refec, cu peste 20.000 de urmăritori doar pe canalul său de Youtube, a decis să le arate internauților modul în care arată Bucureștiul, vizitând de la Centrul vechi, și până la locații mai puțin turistice, arătând chiar și cum arată celebrele blocuri comuniste.

Cu peste 70.000 de vizualizări ale clipului, americanul avea să tragă o concluzie interesantă, acesta spunând „Calitatea vieții este palpabilă”.

Într-un alt clip, cu peste 120.000 de vizualizări, americanul avea să recunoască faptul că „Plecarea din America pentru Europa de Est a fost BUNĂ pentru sănătatea mea mentală și pentru portofel”.

Nu este nici primul, și nici ultimul turist străin impresionat de ceea ce descoperă, chiar și în București, iar asta nu poate decât să ne dea speranțe că turismul românesc merge pe un drum bun.