Un ucrainean a mers 3700 de km pentru a se reîntâlni cu părinții și iubita. Ciudat este că aceștia locuiesc la doar 10 km distanță

Un ucrainean a mers 3700 de km pentru a se reîntâlni cu părinții și iubita. Ciudat este că aceștia locuiesc la doar 10 km distanță
Aventura ucraineanului care a parcurs 3.700 de kilometri pentru a-și vedea iubita

Dragostea este cea mai puternică armă din lume, iar un ucrainean a demonstrat acest lucru. Chiar dacă stă la doar 10 minute distanță de locuința iubitei sale, un bărbat a parcurs 3.700 de kilometri pentru a ajunge la persoana iubită, din cauza războiului. Cum a fost posibil?

Un bărbat ucrainean a parcurs 3.700 de kilometri pentru a se reuni cu logodnica lui

Serhi Belyaev se află la doar 10 minute de mers cu mașina de casa iubitei sale. El locuiește în satul Tsyrkuny, iar logodnica lui în Harkov, al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei. Din păcate, războiului a schimbat traseul pe care bărbatul trebuia să-l parcurgă.

Forțele ruse au pătruns în doar câteva ore în satul lui Serhi, pe 24 februarie, în timp ce înaintau spre Harkov. Din cauza acestui lucru, prima linie a celui mai mare conflict de război din Europa, după Al Doilea Război Mondial, se află acum între el și iubita lui, Nataliy Drozd.

Nemaiavând cum să parcurgă drumul de 10 km, Belyaev a venit cu un plan ingenios și curajos. A înlocuit traseul scurt, pe care îl face de obicei, cu unul lung de 3.700 de km, pentru a ajunge la iubita lui.

„Până la granița cu Rusia, prin Rusia până în Letonia, până în Lituania și Polonia și apoi înapoi în vestul Ucrainei pentru a veni la Harkov din vest. A fost un pic nebunesc, da”, spune acesta.

Traseul ucraineanului a ajuns în atenția FSB

Aventura și traseul pe care a decis să meargă bărbatul a ajuns și în atenția poliției secrete a Kremlinului, FSB, care l-a suspectat ca dezvăluia pozițiile rușilor armatei ucrainene. Belyaev a început să discute cu familii care plecau spre Polinia și s-a alăturat unui convoi de patru mașini, el conducând propria mașină.

Alături de el, în aceeași mașină s-au urcat Emil și Katia, un cuplu tânăr. La un moment dat, convoiul a fost întors din drum și orientați de soldați către ceea ce urma să fie o tabără de filtrare într-o clădire administrativă locală.

“Am fost interogaţi toţi. Erau foarte suspicioşi în privinţa lui Emil, care era din Lugansk în est şi nu avea paşaport, pentru că i-a fost ars la începutul războiului. Şi telefonul lui era stricat din cauza umidităţii din pivniţa în care s-a ascuns de bombardamente”.

Emil a fost dezbrăcat  până la lenjeria intimă pentru a vedea dacă nu are tatuaje care să arate vreo afiliere militară, iar rușii i-au controlat telefonul lui Belyaev.

Traseul ucraineanului de 3.700 de kilometri pentru a-și vedea iubita

A ajuns la Kiev după 11 zile

După ce a trecut granița în Rusia, Lituania, în tot acest timp trecând prin mai multe puncte vamale periculoase, bărbatul a ajuns la Kiev pe 15 aprilie, la ora prânzului, acolo unde a dormit la un prieten. Pe 18 aprilie a plecat de la Kiev spre Poltava, orașul în care locuiește fratele său mai mic.

Din Poltava a luat medicamente și a pornit către prima linie a frontului în războiului cu Ucraina, unde satul său a rămas izolat și bătălia pentru Harkiv continua. Cu toate acestea, Belyaev nu a fost descurajat.

„L-am sunat pe tatăl meu și i-am spus că un voluntar este aproape cu provizii, așa că ar trebui să coboare”, zâmbește Belyaev. „Și m-a găsit.” Bărbații s-au îmbrățișat. Alături de mama lui, lacrimile curgeau. Apoi, la doar 50 de metri de casa lui Nataliy, a fost oprit de poliție. „Erau suspicioși cu privire la pături și la starea mașinii mele. Au întrebat dacă am dormit în el și de ce. Doar ștampilele mele de pașaport i-au convins de povestea mea”, potrivit The Guardian.

În cele din urmă, Belyaev a ajuns la logodnica lui, după o aventură de 3.700 de kilometri care i-a pus viața în pericol.

Citește și: Planul secret pe care îl are Volodimir Zelenski. Cum vrea să îl pedepsească pe Putin

Aventura ucraineanului care a parcurs 3.700 de kilometri pentru a-și vedea părinții și iubita