Un studiu amplu arată că laptele matern are o concentrație mare de substanțe chimice. Cum arată raportul

Un studiu amplu arată că laptele matern are o concentrație mare de substanțe chimice. Cum arată raportul
Laptele matern are o concentrație mare de substanțe chimice

Un raport realizat recent a arătat că laptele matern are o concentrație foarte mare de substanțe chimice. Știrea alarmează toate mamele tinere care știau până acum că laptele de la sân este cel mai bun.

Raport alarmant: laptele matern, pericol pentru bebeluși

Părinții au primit o veste șocantă. Cu toate că până acum au știut ca cel mai bun beneficiu asupra unui nou-născut îl are laptele de la sân, acum totul s-a dovedit a fi chiar invers. Un raport realizat recent a arătat că acesta conține o concentrație foarte mare de substanțe chimice.

Studiul a fost comandat de Parlamentul din Londra și a vizat prezența în produse care sunt folosite zilnic. Majoritatea părinților nici nu se gândesc la poluarea chimică din propriile locuințe, astfel că nici gând să suspecteze chiar laptele de la sânul mamei.

Laptele matern conține substanțe chimice
Laptele matern conține substanțe chimice

„E păcat că apar probleme noi!”

„De parcă nu ai avea destule griji cu sarcina și alăptarea la sân, e păcat că acum apar probleme noi! Ca mamă, vrei ce e mai bun pentru copilul tău. Te străduiești din răsputeri să eviți pericolele evidente, dar nu te poți lipsi de canapele ori de cărucior”, a fost declarația unei mame. Numeroase produse precum: cărucioare, pătuțuri sau alte lucruri pentru bebeluși conțin chimicale tocmai pentru a putea fi cât mai puțin inflalabile. Acestea sunt astfel capabile să străbată mediul, iar substanțele pot fi absorbite de corpul uman.

Surpriza însă a venit din partea chimicalelor provenite din laptele matern. Specialiștii susțin că este nevoie de ani de zile pentru a putea elimina aceste substanțe din corp. Mary Creagh MP, şefa Comisiei pentru Mediu din Camera Comunelor: „Știm că în fiecare cămin din Marea Britanie există în jur de 40 de kilograme de materiale ignifuge. Le găsim în orice: în saltele, canapele, în scaunele pentru bebeluși, cărucioare și păturici pentru schimbatul scutecelor. Vrem să fie eliminate cât mai rapid, mai ales din produsele pentru copii.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI