Un șef din CJ Iași, prins în fapt cu mâncarea copiilor din centrele sociale în portbagaj. Hrana acestora era destinată porcilor de la propria fermă

Un șef din CJ Iași, prins în fapt cu mâncarea copiilor din centrele sociale în portbagaj. Hrana acestora era destinată porcilor de la propria fermă
Un șef CJ Iași, prins cu mâncarea copiilor din centrele sociale în portbagaj

Un șef de la Direcția Județeană de Pază și Protecție a fost prins cu mâncarea unor copii de la un centru social în portbagajul propriei mașini. Se pare că hrana celor mici ar fi ajuns la ferma de porci al șefului CJ Iași. Mai mult de atât, cel care a surprins imaginile a fost hărțuit.

Șef din CJ Iași, prins cu mâncarea copiilor din centrele sociale în portbagaj

Petru Nicolau este șef de tură în cadrul Direcției Județene de Pază și Protecție Iași. Recent, acesta a fost surprins de către un alt angajat cum s-a folosit de mașina de serviciu pentru a-și umple portbagajul cu diverse bunuri. Toată scene a avut loc la un centru aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției a Copilului.

Angajatul care a surprins imaginile a depus o plângere către Inspectoratul de Muncă. Prin aceasta, bărbatul spune că este hărțuit de către Petru Nicolau și de către alți șefi de la direcție. Totul s-a întâmplat în urmă cu mai mulți ani, însă angajatul susține că încă este hărțuit de șefii DJPP.

„Prin atribuțiile de serviciu, l-am controlat pe șeful de tură Petru Nicolau, în timp ce mă aflam de serviciu în postul de pază de la Centrul de minori Tătărași – Iași. Acesta a venit în ținută civilă, cu mașina, să care mâncare de la cantină pentru porcii din curtea sa. Pe acest motiv s-a folosit de funcția de șef de tură și a început să mă hărțuiască”.

Petru Nicolau susține că acestea sunt invenții

Bărbatul hărțuit a spus că a fost pus să sape un șanț de 300 de metri lungime și 40 de centimetri înălțime, necesar cablului de iluminat, de către alți șefi de la Direcția de Pază, ca pedeapsă că l-a prins pe Nicolau în timp ce fura mâncare de la copii pentru a o duce la propria fermă de porci.

„Mi-a spus că aceste hărțuiri se datorează faptului că am îndrăznit să-l controlez”, arată bărbatul în adresa către ITM.

Asemenea situații sunt des întâlnite. angajatul DJPP precizează că, de obicei, toți cei din instituție e folosesc de mașinile de serviciu în interes personal. Pe de cealaltă parte, cel vizat de acuzațiile angajatului, Petru Nicolau, spune că acuzațiile nu sunt adevărate și că nu a luat niciodată mâncarea copiilor.

„Nu am avut porci niciodată. Eu sunt născut și crescut în Piața Unirii, toată familia mea e aici, de unde porci?! Oricum, acolo nu mai e niciun centru, s-a desființat. Nu există așa ceva, nu am luat nimic de la copii. Sunt minciuni! S-au scris tot felul de adrese ale angajaților care s-au dovedit a nu avea temei”, a precizat Petru Nicolau.