Un român a furat o oaie de la grădina zoologică din Olanda. Cum l-au găsit polițiștii în mașină, a fost arestat pe loc

de: Ștefan R. Apostol
02 10. 2023

Dacă pe la începutul anilor ’90 România intra în atenția presei occiddentale după ce un grup de rromi mâncau lebedele din Viena, în 2023 revenim în atenția occidentului, după ce un român a furat o oaie de la grădina zoologică din Olanda. Citește mai departe și vezi cum l-au găsit polițiștii în mașină.

De câte ori ne-am făcut de râs prin lumea largă

Deși România se mândrește cu minți geniale și cu olimpici la informatică și matematică, există și o altă parte, mai puțin onorabilă, să-i zicem. De-a lungul anilor au mai fost astfel de situații în care ne-am cam făcut de râs prin lume.

Pe lângă incidentul din Viena, cel cu lebedele, au mai fost alte câteva momente delicate, unul dintre ele fiind dialogul între Adrian Cioroianu și Regele Spaniei, când fostul ministru român de externe a folosit un dialog mai puțin oficial în prezența regelui Juan Carlos al Spaniei.

Vezi și: Cum a arătat standul României la târgul de turism de la New York. Ne-am făcut de râs

Un altul a fost celebrul moment cu proaspătul gazon montat pe Arena Națională, un stadion de sute de milioane de euro, cu un gazon care se dezintegra la fiecare alergare a fotbaliștilor de pe teren.

Dar, dacă despre acele momente s-a mai tot scris, iată că de data asta apare un alt incident tocmai în Olanda, despre care presa de aici a scris intens în ultimele zile, incident în care se vorbește despre un român care a furat o oaie de la grădina zoologică din Olanda.

Cum a furat un român a furat o oaie de la grădina zoologică din Olanda

Presa olandeză a prezentat cazul, spunând că românul a furat oaia din grădina zoologică Eigen Wijs din Eindhoven, o angajată a fermei declarând pentru postul de televiziune olandez că hoții au vrut să sacrifice oile.

Altfel de ce ai lua un astfel de animal? Nu pentru a o mângâia…”, declară angajata. Oaia, acum se întoarce la propria pășune duminică după-amiază.

Află și: Mesajul lăsat de niște hoți în casa unor persoane mai sărace decât ei. Ce au descoperit proprietarii când s-au întors din vacanță

Conform polițiștilor olandezi, oaia a fost găsită într-un portbagaj pe A2, în apropiere de Boxtel, în noaptea de sâmbătă spre duminică. S-a dovedit că animalul provenea de la grădina zoologică din Eindhoven.

Cum l-au găsit polițiștii în mașină pe hoțul român

Polițiștii au oprit șoferul, un bărbatul în vârstă de 37 de ani, de origine română, iar la testul făcut cu alcooltest s-a constatat că acesta consumase băuturi alcoolice. După testare au controlat și mașina românului, și astfel  a fost descoperită oaia.

Oaia răpită în ambulanța pentru animale

În cele din urmă șoferul a fost arestat și este suspectat că a condus sub influența băuturilor alcoolice, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru NU.nl.

Deoarece oaia are o crotalie pe ureche, s-a descoperit rapid că aceasta provenea de la o grădina zoologică din Eindhoven, care acum este nevătămată și trimisă la adăpostul regional de animale Ravenstein.

Vezi și: Oraşul cu cea mai frumoasă grădină zoologică din România. Doar aici găseşti girafe şi elefanţi! E un loc superb

Acest lucru s-a întâmplat pentru că managerul grădinii zoologice nu a fost disponibil imediat duminică dimineața, a transmis ambulanța pentru animale pentru NU.nl.