Un român a fost omorât în Spania. A fost înjunghiat de 29 de ori

Un român a fost omorât în Spania. A fost înjunghiat de 29 de ori
Departamentul de Justiție A fost înjunghiat de 29 de ori

Departamentul de Justiție spaniol anunță că, într-unul din penitenciarele de mare siguranță din Spania, un român a fost înjunghiat, chiar în curtea acestuia. Conform presei spaniole românul era încarcerat pentru proxenetism pentru 15 ani.

Departamentul de Justiție spaniol anunță că un român a fost omorât în închisoare

El Pais, publicație spaniolă, relataează despre un prizonier român, condamnat pentru prostituție de copii, care a fost ucis în închisoarea Brians 2. Făptuitorul, care execută o pedeapsă pentru crimă, a înjunghiat victima cu zeci lovituri de cuți în curtea penitenciarului, conform declarației din partea celor de la Departamentul de Justiție.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 19:20, și a fost confirmat de Departamentul de Justiție. Surse din penitenciar adaugă că victima a primit 29 de răni înjunghiate, patru în gât și restul în piept, ceea ce indică un grad ridicat de cruzime. Aceleași surse suspectează că a fost o crimă premeditată. Agresorul a urmărit pedepsirea prizonierului pentru infracțiunile sale sexuale împotriva minorilor, deși instanța trebuie să clarifice acum motivul crimei.

A fost înjunghiat de 29 de ori

Un prizonier condamnat pentru prostituție de copii a fost ucis de un alt deținut marți după-amiază la închisoarea Brians 2. Închisoarea de maximă siguranță se află în Sant Esteve Sesrovires, Barcelona. Agresorul, care execută o pedeapsă pentru crimă și jaf cu violență, l-a înjunghiat în curtea modulului 3. Camerele de supraveghere au înregistrat momentul crimei. Conducerea penitenciarului a izolat deținutul, și a transferat dosarul judecătorului de serviciu, care va cerceta faptele.

Victima de 32 de ani, de naționalitate română, era un proxenet care ispășea o pedeapsă pentru prostituția minorilor și a persoanelor cu dizabilități, precum și pentru violența sexistă. În 2012, Tribunalul din Barcelona l-a condamnat la 15 ani de închisoare.

Condamnarea a venit după ce ar fi forțat o minoră să se prostitueze într-un apartament din Ravalul Barcelonei. Bărbatul și o femeie au ridicat-o pe minoră în timp ce pleca din România în Italia și au supus-o unui calvar de maltratare, amenințări și răni. Fata a fost forțată să se prostitueze la Roma, Zaragoza și, în cele din urmă, la Barcelona, ​​unde Forța Națională de Poliție a reținut cuplul.

Un român a fost omorât în Spania. A fost înjunghiat de 29 de ori
Departamentul de Justiție: Un român a fost fost înjunghiat de 29 de ori

Infracțiunea din Brians 2 a pus în alertă sindicatele penitenciare. Aceștia denunță că „restricțiile de personal” impuse de Departamentul de Justiție diminuează supravegherea asupra închisorilor. Astfel se facilitează apariția acestor tipuri de incidente.

În aceeași zi un funcționar din aceeași închisoare a fost atacat de un prizonier cu o mătură. Departamentul de Justiție spune că agresorul a încercat să-l înjunghie. Un alt sindicat, CSIF, este de acord cu afirmațiile lipsei de personal, și solicită ca mai mulți oficiali din Departamentul de Justiție să participe la închisori într-un moment de complexitate specială din cauza pandemiei de coronavirus.