Un român a fost amendat în poarta casei cu 1.000 de lei. Ce a urmat după

Un român a fost amendat în poarta casei cu 1.000 de lei. Ce a urmat după
Amendă usturătoare pentru un român. Ce a putut să facă pentru a scăpa de sancțiune

O amendă în valoare de 1.000 de lei nu i-a convenit deloc unui român, așa că acesta a încercat să facă tot posibilul pentru a nu plăti această sumă. El a fost sancționat chiar în poarta casei de autorități, dar ce s-a întâmplat după a uluit pe toată lumea.

Amendă de 1.000 de lei, primită de un român chiar în poarta casei

Un bărbat din județul Gorj a mers în instanță după ce a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că nu purta masca de protecție în momentul în care a ieșit din curtea casei. Acesta nu a considerat că ar trebui să plătească suma uriașă, așa că a făcut tot posibilul să scape de sancțiune.

Mai exact, în momentul în care acesta a solicitat anularea amenzii, el a arătat în motivarea plângerii că se afla la momentul respectiv în grădină, unde se ocupa de vie, când a observat o mașină de poliție aflată la poarta vecinului. Omul a dorit să afle ce s-a întâmplat, așa că a ieșit din curte.

El a mers pe drumul comunal, însă nu purta masca de protecție. Bărbatul a fost remarcat de șeful de post, așa că polițistul i-a cerut buletinul pentru a-l sancționa. Ulterior, pe data de 8 martie, românul s-a trezit în poștă cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.

Ce a făcut bărbatul. Acesta a mers direct în instanță

El s-a hotărât să deschidă acțiune în instanță, motivând că nu are de unde să plătească acești bani, ținând cont că este șomer și nu are alte venituri. Poliția s-a apărat în fața magistraților, fiind explicat că procesul-verbal de contravenție ar trebui să fie menținut.

„S-a reținut în sarcina petentului săvârșirea contravenției prevăzute de art. 65 lit. h din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, constând în aceea că la data de 18.02.2021, ora 14.00, pe DC48, în localitatea Costești, a încălcat prevederile Lg 55/2020, prin aceea că nu a purtat masca de protecție obligatorie.”, au motivat polițiștii, potrivit gorjeanul.ro.

Amenda, înlocuită cu sancțiunea avertismentului

Totuși, bărbatul din județul Gorj a avut șanse de reușită, ținând cont că magistrații au înlocuit amenda cu un avertisment. Sentința nu este una definitivă, putând fi atacată cu apel la Judecătoria Târgu-Cărbunești.

„Având în vedere circumstanțele obiective în care a fost săvârșită fapta (în spațiu deschis, pe un drum comunal, în apropierea locuinței petentului), precum și atitudinea acestuia în cursul procesului, care a recunoscut săvârșirea faptei și faptul că nu există indicii cu privire la existența și a altor fapte pentru care să fi fost sancționat petentul, din care să rezulte perseverența acestuia în săvârșirea de fapte contravenționale, instanța consideră că în cauză se impune reindividualizarea sancțiunii, prin înlocuirea amenzii cu sancțiunea avertismentului.”, s-a arătat în motivarea instanței.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI