Un român a dat în judecată OMS după ce a suferit un infarct. Motivul pentru care a solicitat daune de 15 milioane de euro

de: Rosu Ioana
11 07. 2022

Un român a dat în judecată Organizația Mondială a Sănătății după ce s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, apărute după ce s-ar fi vaccinat anti-Covid-19. Bărbatul, un deținut din Penintenciarul Arad a acuzat organizația pentru faptul că nu a prevenit populația adultă cu privire la posibila apariție a unui infarct sau probleme ale inimii. Află ce pași a fost nevoit să parcurgă bărbatul și ce răspuns a primit din partea Judecătoriei Arad.

Cum și-a motivat deținutul reclamația față de OMS

Un deținut din Penitenciarul Arad a dat în judecată OMS după ce s-a confruntat cu probleme grave de sănătate. Acesta a specificat în reclamația sa că, „OMS nu a specificat că dacă o persoană se vaccinează contra Coronavirus poate face infarct sau să se îmbolnăvească de inimă”, astfel că acesta a cerut daune de 15 milioane de euro după ce a suferit mai multe probleme de sănătate, printre care și cele menționate în plângere.

Astfel, reclamantul a arătat în procesul deschis la Judecătoria Arad că „a fost operat pe inimă, i-a paralizat partea stângă la data de 22.11.2021, iar la data de 11.05.2021 a făcut infarct şi a fost operat în acea noapte la Spitalul de Urgenţă Arad”. La reclamația făcută, bărbatul a mai adăugat faptul că, OMS a specificat doar în cazul copiilor cu vârstă între 9-11 ani despre faptul că nu se îmbolnăvesc în urma vaccinării, „dar la adulţi nu au spus acest lucru”.

Ce răspuns a primit reclamantul de la Judecătoria Arad

În urma cererii sale, Judecătoria Arad a constatat că cererea sa de chemare în judecată nu îndeplinește condițiile legale, solicitându-i ca în termen de 10 zile de la primirea comunicării să depună la dosar mai multe acte necesare pentru a fi în conformitate cu legea, precum certificate pentru conformitate cu originalul, indicarea numelui şi prenumele/denumirea completă a pârâtului, sediul pârâtului, motivele de drept pe care se întemeiază cererea (temeiul juridic al acţiunii).

Pe lângă actele necesare, reclamantului i s-a cerut să achite și taxa de timbru în valoare de 100 lei, urmând să transmită instanţei, în original, dovada achitării taxei de timbre.

Pentru că deţinutul nu a depus documentele solicitate și nu a respectat procedurile impuse de lege, Judecătoria Arad a anulat cererea de chemare în judecată a pârâtului, anulându-se astfel dreptul de a continua procesul inițiat împotriva OMS.

„Instanţa constată că petentul nu şi-a îndeplinit obligaţiile procesuale indicate, astfel că, în baza art. 200 alin. 4 din Codul de procedură civilă raportat la art. 194 şi 197 Cod proc. civ., va anula cererea petentului”, se arată în hotărârea Judecătoriei Arad, rămasă definitivă prin neatacare, potrivit adevarul.ro.