Un puşti de 11 ani, mai deştept decât Albert Einstein sau Stephen Hawking. Testul de IQ care i-a schimbat viaţa

de: Stan Nicu
15 11. 2022

Un puşti de doar 11 ani a speriat lumea întreagă după ce obținut mai multe puncte decât Albert Einstein sau Stephen Hawking la un test IQ. Copilul l-a detronat și pe cel mai deștept om în viață, care are un IQ uriaș și locuiește în Australia.

Un copil de 11 ani, cel mai deștept om de pe Terra. Ce IQ are băiatul

Yusuf Shah, în vârstă de doar 11 ani, a obținut cel mai mare scor posibil la testul Mensa, depășindu-l astfel pe Albert Einstein sau pe Stephen Hawking.

Copilul a obținut 162 depuncte, cel mai mare puctaj posibil atât la cei sub 18 ani, precum și la adulți.

Ce IQ avea Stephen Hawking

Stephen Hawking a obținut 160 de puncte, iar Albert Einstein, deși nu a susținut niciodată oficial testul IQ, se bănuiește că ar fi obținut același punctaj.

Yusuf Shah a spus că a susținut testul IQ după ce colegii săi de la școală i-au spus tot cât de inteligent. Băiețelul a sărbătorit realizarea incredibilă cu o masă la Nando, alături de familia sa.

Colegii știau că băiatul este foarte deștept

„Toți cei de la școală cred că sunt foarte deștept și întotdeauna mi-am dorit să știu dacă sunt printre primii doi la sută dintre cei care susțin testul. Mă simt special să am un certificat pentru mine și despre mine”, a spus Yusuf Shah.

Unde locuiește Yusuf Shah

Yusuf Shah locuiește în crtierul Wigton Moor, orașul Leeds, Anglia, împreună cu frații săi Zaki și Khalid, mama Sana și tatăl Irfan. Copilul dorește să studieze matematica la Oxford sau Cambridge.

„Sunt atât de mândră. Este prima persoană care a susținut testul Mensa din familie”, a declarat mama lui Yusuf, Sana.

Tatăl lui Yusuf a avut emoții mari

De asemenea, tatăl lui Yusuf a avut emoții mari pntru el atucni când a susținut testul IQ. Bărbatului îi era teamă ca miucuțul să nu fie intimidat de adulții prezenți pe lângă el, însă nu a fost deloc așa, totul a mers perfect.

„Și eu am fost puțin îngrijorat. El a intrat întotdeauna într-o sală plină de copii pentru a face teste. Ne-am gândit că ar putea fi intimidat de adulții din centru. Dar s-a descurcat cu brio. Îi mai spun că tatăl tău este încă mai inteligent decât tine. Luăm lucrurile încet-încet”, a spus și Irfan Shah, tatăl micuțului geniu.

Cine are cel de-al doilea cel mai mare IQ, după Yusuf

De asemenea, micuțul Yusuf l-a detronat și pe cel mai deștept om de pe pământ, care trăiește. Terence Tao, de 47 de ani, din Adelaide, Australia, de origine din Hong Kong, a obținut la testul IQ un punctaj de 230 de puncte.

Cel de-al doilea cel mai deștept om de pe pământ, care este matematician, nu ridică niciodată vocea şi niciodată nu este stresat.